Nalíčte sa podľa tvaru svojich očí. Správny mejkap dokáže zamaskovať aj padnuté viečka

TA3/zm
19.10.2021 16:00

Oči sú okná do duše, preto by ste ich mali zvýrazniť čo najlepšie. So správnymi trikmi na líčenie budete mať neodolateľný pohľad.

Nalíčte sa podľa tvaru svojich očí. Správny mejkap dokáže zamaskovať aj padnuté viečka
Pexels/Anderson Guerra

Bez ohľadu na to, či milujete očné tiene, linky, alebo sa líčite len minimálne, mali by ste ovládať pár dobrých trikov, ako svoje oči zvýrazniť podľa ich tvaru. Dokážete tým korigovať napríklad aj padnuté očné viečka.    

Oči ďaleko od seba

Ak ste majiteľkou očí, o ktorých sa hovorieva, že sú ďaleko od seba, dokážete ich opticky priblížiť vhodným mejkapom. Vašimi pomocníkmi by mali byť tmavšie tiene a linky. Tieňujte od vnútorného kútika smerom k vonkajšiemu tmavú farbu až po najbledšiu. Pozdĺž celej línie mihalníc by ste mali použiť linku, teda nie ťahať ju len od stredu oka.

Oči blízko pri sebe

Opačný problém, oči blízko pri sebe, má i opačné riešenie. Očné tiene používajte od najbledších po najtmavšie smerom von. Fanúšičky liniek by mali ceruzkou ťahať od stredu oka a zastaviť sa pár milimetrov za koncom mihalaníc, čím oči prirodzene oddialite.

Padnuté očné viečka

Problém, ktorý nastáva s pribúdajúcim vekom, sú poklesnuté očné viečka. Oko sa opticky zatvorí a častokrát nemá zmysel použiť tiene, pretože by ich aj tak nebolo vidieť. Nie je to však celkom pravda, použiť môžete svetlé očné tiene s nádychom trblietok, ktoré aspoň trochu dodajú sviežosť na inak unavene pôsobiacom pohľade. Okrem viečok môžete tiene používať až po líniu obočia, preto by naozaj mali mať prirodzený odtieň.

Ak ste zvyknuté líčiť si mihalnice, postačia horné. Tie, ktoré lemujú spodné viečko, nechajte radšej bez špirály, aby ste nepôsobili opäť unavene.

Malé oči

Menší tvar očí chce každá žena zvýrazniť, aby mala prenikavejší pohľad. Svetlé tóny a trblietky dokážu tento efekt vyčarovať. V prípade liniek by ste mali kresliť od stredu oka tenkú čiaru, ktorá bude smerom von čoraz hrubšia.

Veľké oči

Hoci sú veľké oči závideniahodné, nie všetky ich majiteľky chcú upútať na prvý pohľad. Zjemniť túto dominantu tváre dokážete aj tým, že nebudete používať očné tiene, ale len špirálu, alebo maximálne jemnú linku, lepšie vo forme ceruzky ako gélu.   

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok