Princ Charles sa nezúčastní pochodu na podporu klímy, je to podľa neho zložité

TA3 TASR
5.11.2021 12:13

Britský princ Charles odmietol pozvanie na sobotňajší pochod na podporu klímy v Glasgowe. Ako sám hovorí, jeho účasť by bola "zložitá".

Princ Charles sa nezúčastní pochodu na podporu klímy, je to podľa neho zložité
TASR/AP

Píše o tom na svojej webovej stránke spravodajská stanica Sky News. "Zajtra je na pláne veľký pochod a niektorí ľudia hovoria, že by som sa k nim mal pripojiť – čo je zložitejšie," povedal Charles na pôde klimatickej konferencie OSN, ktorá sa koná v Glasgowe. "Prosím, nezabúdajte, že títo ľudia sú tam. Nezabúdajte, že to je ich budúcnosť," dodal.

"Je tam veľa hnevu a sklamania," uviedol následník britského trónu a dodal, že pre "sklamanie a nespokojnosť" mladej generácie má pochopenie. "Záťaž dejín" podľa jeho slov spočíva na ich pleciach.

Skupina COP26 Coalition organizuje v sobotu podujatia na viacerých miestach vo svete vrátane Glasgowa. Skupina mladých aktivistov podľa všetkého princa Charlesa požiadala, aby sa k nim pripojil, domnieva sa Sky News. 

Na zhromaždeniach v tomto meste v dňoch 5. a 6. novembra sa má zúčastniť viac ako 58-tisíc ľudí, uviedlo v stredu na svojej webovej stránke mestské zastupiteľstvo Glasgowa. Na piatkový protest očakávajú 8-tisíc účastníkov vrátane švédskej klimatickej aktivistky Grety Thunbergovej.

Na sobotňajšom pochode by sa malo zúčastniť až 50-tisíc osôb. Účastníci sa stretávajú v sobotu o 12.30 h miestneho času v Kelvingrovskom parku v Glasgowe. V meste budú v platnosti dopravné obmedzenia s cieľom zaistiť bezpečnosť. 

Thunbergová ľudí vyzýva, aby sa pripojili ku klimatickému protestu v piatok. Ide o súčasť podujatí jej hnutia Fridays for Future.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok