Drogové gangy si vybavovali účty priamo na pláži, zomreli dvaja ľudia

TA3 TASR
5.11.2021 10:13

Dvaja údajní drogoví díleri zahynuli vo štvrtok pri prestrelke, ku ktorej došlo medzi dvoma znepriatelenými zločineckými gangmi naďaleko karibského letoviska Cancún na juhovýchode Mexika.

Streľba vyvolala paniku medzi zahraničnými turistami."Na pláži Bahia Petempich v meste Puerto Morelos došlo ku konfrontácii medzi dvoma znepriatelenými skupinami drogových dílerov z ktorých dvaja prišli o život," informovala na Twitteri generálna prokuratúra mexického štátu Quintana Roo. Dodala, že k žiadnym ďalším vážnym zraneniam na mieste nedošlo.

Turisti ubytovaní v hoteloch pri pláži uvádzali, že ľudia po výstreloch utekali z pláže a jej okolia a hľadali si úkryt. Videozáznamy, ktoré sa medzičasom objavili na sociálnych sieťach, zachytávajú desiatky turistov, mnohých len v plavkách, ako postávajú a čakajú v hotelových halách spoločne s tamojším personálom.

Mexické úrady evidujú od roku 2006, keď nasadili armádu do boja proti drogovým gangom, viac ako 300-tisíc vrážd. Rekreačná oblasť Riviera Maya, kde leží aj mesto Puerto Morelos, je považovaná za bezpečnejšiu, než väčšina krajiny, avšak v ostatnom čase došlo už aj v nej k nárastu násilia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok