Najlepšie afrodiziaká sú ovocie a zelenina: Tieto potraviny by ste mali mať na tanieri na kilá

TA3/zm
2.11.2021 16:00

Zvýšiť libido sebe či partnerovi dokážete aj po mocou vhodnej stravy. Potravinové afrodiziaká sú známe už po stáročia, a keby aj nefungovali, jesť ovocie a zeleninu vášmu organizmus určite prospeje.

Najlepšie afrodiziaká sú ovocie a zelenina: Tieto potraviny by ste mali mať na tanieri na kilá
Pexels/Jessica Lynn Lewis

Prírodné afrodiziaká posilňujú produkciu serotonínu, čo je hormón šťastia, ktorý na telo pôsobí uvoľňujúco. Zvyšujú tiež dopamín, ktorý zas odbúrava stres. Práve preto by tieto potraviny nemali chýbať na vašom jedálnom lístku a bohato ich servírujte aj svojmu partnerovi.

Zelené bylinky

Ak radi dochucujete jedlo bylinkami, potom by ste nemali zabúdať ani na menej tradičné, ako je žerucha ženšen. Obe vplývajú na hladinu testosterónu u mužov a ženám zas posilňujú prekrvenie panvy, čo môže mať stimulačný účinok na sexuálny apetít. Žeruche sa dokonca hovorí peruánska viagra, pretože priaznivo vplýva na potenciu.

Zeleninové afrodiziaká

Top tri druhy zeleniny, ktoré by nemali chýbať u vás na tanieri, sú zeler, avokádo a špargľa. O tom, že zeler zvyšuje mužskú potenciu vedeli už starí Egypťania. Špargľa na mužov pôsobí podobne a u žien všeobecne zvyšuje libido, tak ako aj avokádo. Skombinovať tieto tri ingrediencie v jednom šaláte je zárukou pekného večera.   

Avokádo Pixabay/Juraj Varga

Ovocie lásky

Počuli ste už o Venušiných plodoch. Hovorí sa tak jahodám, ktoré povzbudzujú ženský sexuálny apetít a mužom pomáhajú vďaka zinku pri tvorbe testosterónu. Podobne maliny obsahujú kombináciu antioxidantov a vitamínov, ktoré sú prospešné pre libido.

K sladkým pochúťkam môžete pridať ešte melón, ktorý je oficiálne zeleninou, no svojou sladkou chuťou sa k malinám a jahodám mimoriadne hodí. Je bohatý na látky, ktoré pomáhajú lepšiemu krvnému obehu a majú priaznivý vplyv na sexuálne zdravie oboch pohlaví.  

Exotika aj erotika

Z prírodných afrodiziák môžete ešte na romantické menu zahrnúť figy a granátové jablko, ktoré zlepšujú hladiny serotonínu a testosterónu. Okrem dobrej nálady tak najmä páni nebudú mať problém ani s mužnosťou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok