Sme rodina by pri zmenách v Covid automate uprednostnila názor odborníkov

TA3 TASR
28.10.2021 15:38

Prípadné zmeny v Covid automate sú na odbornú diskusiu, nie len na rozhodnutie politikov. Zdôraznilo to hnutie Sme rodina v reakcii na návrhy zmien zo strany SaS, ktorá žiada väčšiu slobodu pre zaočkovaných. Sme rodina tiež podčiarkla, že naďalej odmieta delenie ľudí do dvoch skupín.

48. schôdza Národnej rady SR
TA3 / David Duducz

"Toto je určite na odbornú debatu, nie len na rozhodnutí politikov, preto uprednostníme debatu s odborníkmi a následne sa k tomu budeme vedieť bližšie vyjadriť. Upozorňujeme však, že sa takým rozhodnutím nesmie stať, aby sa ľudia nejakým spôsobom rozdelili do dvoch skupín," reagovalo hnutie.

SaS v stredu avizovala návrhy zmien v Covid automate. Žiada väčšiu slobodu pre očkovaných. Navrhuje umožniť vstup zaočkovaným do prevádzok, ktorých majiteľ je rovnako zaočkovaný, a to aj v čiernych okresoch. Okrem iného chce i to, aby mali ľudia po prekonaní ochorenia Covid-19 rovnaké slobody ako zaočkovaní, keďže majú protilátky a rovnako predstavujú nižšie epidemiologické riziko.

Rezort zdravotníctva reagoval tým, že minister Vladimír Lengvarský je otvorený diskusii o zmenách Covid automatu a uvoľneniu opatrení pre očkovaných, ale po sviatkoch a s prihliadaním na aktuálnu epidemiologickú situáciu. Ministerstvo pripomenulo konštatovanie konzília odborníkov z minulého týždňa, ktoré neodporúčalo uvoľnenie opatrení v čiernych okresoch pre zaočkovaných pred Sviatkom všetkých svätých a Pamiatkou zosnulých.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok