Vychutnajte si wellness rozmaznávanie u českých susedov

CK Satur/PR
6.10.2021 11:00

Téma očisty, relaxácie a regenerácie naberá v poslednom čase na intenzite a to je dobre. Psychická a fyzická pohoda idú ruka v ruke a ak sa v jednej oblasti prejaví nerovnováha, tak sa automaticky premietne aj do tej druhej. Prinášame vám preto niekoľko osvedčených tipov na unikátne wellness pobyty v Českej republike, kde sa zážitkové luxury wellness tešia veľkej obľube. Cesta k sebe samému, starostlivosť o telo i dušu je tu viac než príjemná. Odpútajte sa od reality všedných dní a nechajte sa unášať do iných sfér.

Vychutnajte si wellness rozmaznávanie u českých susedov
Pivné kúpele.

Vašej pozornosti by nemal uniknúť Resort Svatá Kateřina na Vysočine, ktorý sa špecializuje najmä na ajurvédske, jogové a zážitkové wellness pobyty. Ajurvédski lekári, terapeuti a maséri vám v srdci Vysočiny dokážu opäť navrátiť vitalitu a podporiť zdravie. Relaxácia a liečebné terapie sa odohrávajú v ajurvédskom pavilóne, ktorý v roku 2020 dostal Českú cenu za architektúru. Pre hlbokú ozdravnú meditáciu a rozjímanie sa tu nachádza aj Kamenný kruh Druidov, ktorý je novodobou replikou megalitickej stavby. Postavený bol v roku 2014 a ide o najväčší kromlech v Českej republike. V areáli rezortu tiež vyviera blahodarný prameň svätej Kataríny.

Resort Svatá Kateřina. archív Resortu Svatá Kateřina

Spa a wellness pobyty uprostred Krušnohorských lesov ponúka Zámok Lužec Spa v okrese Karlovy Vary. Vo wellness centre môžete relaxovať v bazéne s protiprúdom, jacuzzi, vo fínskej a rímskej saune a otužiť sa v Kneippovom chodníčku. Hotel ponúka aj speleoterapiu. Ide o miestnosť z čistej draselnej soli, ktorá má liečivé účinky pri ťažkostiach dýchacích ciest. Draselná soľ z bane sibírskeho Verkhnekamsku obsahuje špecifické zloženie minerálov, ktoré vytvárajú komplexný viaczložkový soľný aerosól.

Zámok Lužec Spa. archív Zámok Lužec Spa

Jedno zaujímavé prvenstvo patrí päťhviezdičkovému zámockému hotelu Chateau Herálec, ktorý ako prvý hotel v Českej republike získal licenciu na prevádzkovanie Spa L'OCCITANE. Originálne wellness plné prírodnej kozmetiky a atmosféry rozkvitnutého francúzskeho Provence ponúka viac ako inšpiratívny výber procedúr a služieb. Saunový svet, privátny plavecký bazén pod pôvodnými stredovekými klenbami, vírivú vaňu v zámockej veži, nádhernú oázu pokoja v silencáriu a mnohé ďalšie.

Chateau Herálec. J. Prerovský

Pivné kúpele a wellness môžete vyskúšať na Zámku Wichterle v Zlínskom kraji, ktorý bol ocenený Czech Hotel Awards hotelom roku 2021. Pivné kúpele v smrekovcových vaniach v hlbokých historických zámockých pivniciach sľubujú nezabudnuteľný zážitok. Hotelové wellness centrum ponúka širokú ponuku zážitkových masáží, kúpeľov, zábalov aj luxusných telových terapií. Nechýba ani whirlpool, fínska sauna, bylinná sauna a ďalšie. Pobyt si dosýta užije aj vaša drahá polovička.

Zámok Wichterle. archív Zámku Wichterle

U pivnej tematiky zostaneme aj naďalej. Štramberk Spa – Beer Spa Resort v Moravskosliezskom kraji, je koncept prepájajúci relaxáciu a nádherné ubytovanie. Rezort ponúka Lašské pivné a vínne kúpele v dubovo-smrekovcových kadiach. Kúpeľ obsahuje soľ z Mŕtveho mora, vínny extrakt, vínnu penu a rašelinu. Oddýchnuť si potom môžete pri šumení mora v soľnej jaskyni a deň zakončiť vo „wellness domčeku“ s ponukou masáží a kozmetických služieb.

Pivné kúpele. David Marvan

Zážitky plné pohody a pokoja vás čakajú tiež v kúpeľoch Mcely Bouquet Spa v Chateau Mcely v Stredočeskom kraji neďaleko Prahy. Päťhviezdičkový hotel v barokovom zámočku ponúka napríklad bylinnú aromaterapiu inšpirovanú miestnou kvetenou. V Chateau Mcely vás čakajú však aj gastronomické zážitky. Pre rok 2020 sa hotelová reštaurácia Piano Nobile zaradila medzi top 10 najlepších reštaurácií v Čechách podľa Maurerovho výberu Grand Restaurant.

Mcely Bouquet Spa. archív Mcely Bouquet Spa

Filozofická koncepcia spa & wellness sveta Zámečku Petrovice v Moravskosliezskom kraji vychádza z názorov amerického lekára Dr. Halberta Dunna, považovaného za otca „wellness movement“ v USA o nevyhnutnosti rovnováhy medzi telom a mysľou pomocou relaxácie a upokojenia. V modernom a štýlovom wellness na Zámečku Petrovice si túto harmóniu môžete prežiť v saunovej zóne, kde na vás čaká fínska sauna, Sunario s výhľadom na zámocké jazero, orientálny krištáľový bylinný kúpeľ, dizajnový parný kúpeľ, rímsky kúpeľ a soľná sauna z himalájskej soli. Ide o nový typ saunového kúpeľa tzv. haloterapia, kde je prostredie sauny doplnené o soľnú klímu. Vo vodnej časti sa môžete tešiť na perličkový bylinný kúpeľ, Kneippov chodník a ďalšie príjemnosti. Jedným z najintenzívnejších zážitkov je však moderný kúpeľný koncept „Wolke 7 cloud 9“, alebo Siedme nebo, navodzujúce pocit pohybu v oblakoch.

Zámeček Petrovice. archív Zámeček Petrovice

Ďalšie krásne miesta, v ktorých môžete zakúsiť špičkové wellness nájdete na www.kudyznudy.cz.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok