Svetové tipy pre krásu: Fínky majú trik pre pleť, Argentínčanky na vlasy a Egypťanky pre telo

TA3/zm
1.9.2021 10:00

Iný kraj, iný mrav. To si môžeme povedať aj beauty trikoch žien po velom svete. Každá národnosť má iný tajný recept na to, ako zostať dlho mladá a krásna. Spoznajte tie najlepšie tajomstvá krásy zo sveta.

Svetové tipy pre krásu: Fínky majú trik pre pleť, Argentínčanky na vlasy a Egypťanky pre telo
Pixabay/Adina Voicu

Sú národnosti, ktoré sa spájajú s nejakým typickým ženským prívlastkom. Štýl sa napríklad pripisuje Francúzkam, o Taliankach sa hovorí v kontexte ich vždy skvele upravených vlasov a o Grékyniach zas pre ich hebkú pokožku.

Fínsko

Ženy zo severu vedia, ako nepriaznivo na ich pokožku vplýva studené počasie, ale našli recept, ako ich pleť nezostarne a nevyschne tak rýchlo. Namiesto obyčajnej vody si tvár umývajú raz za čas vo vode minerálnej. Iste, v krajinách Škandinávie je množstvo prírodných prameňov a vy si budete zrejme musieť vystačiť s balenou vodou, no za pokus to stojí. Pleti vďaka minerálke dodáte oveľa viac živín ako pri bežnej vode z kohútika.

Grécko

Olivový olej je zázrakom na všetko, tvrdia Grékyne. Nepoužívajú ho len v kuchyni, ale aj kúpeľni. Pridávajú ho k telovému mlieku, robia si z neho zábaly na vlasy, majú ho po ruke aj pri drobných poraneniach. Skrátka, je to pre ne tekuté maslo. Stačí zadať do vyhľadávača olivový olej pre krásu a dostanete také množstvo receptov a nápadov, že ich môžete skúšať celý rok.

Čína

O zázračnej ryžovej vode, ktorá je za skvelou kondíciou pleti Aziatok, sme už písali. Ich recept je pritom jednoduchý, vodu z ryže nevylievajte, ale používajte ako pleťové tonikum. Skladovať ho môžete v chladničke, aby vám dlhšie vydržalo.

Brazília

Vyskúšajte celotelový peeling ako Brazílčanky. Ich preslávené postavičky sú také skvelé nielen preto, že športujú, ale že si pokožku pravidelne masírujú krúživými pohybmi pomocou piesk. Orem toho, že pôsobí ako peeling, podporí aj cirkuláciu lymfy a krvi, takže nemajú celulitídu!  

Argentína

Krása žien z Latinskej Ameriky je zabezpečená vďaka avokádu! Je to základná ingrediencia takmer každého miestneho kozmetického produktu. Vyskúšaj ho môžete napríklad vo forme vlasovej masky. Avokádo popučte s banánom, naneste a umyté vlasy a po polhodine dôkladne opláchnite.

Egypt

Mliečny kúpeľ pre krásu preslávila už pred stáročiami Kleopatra a egyptské ženy tento rituál dodržiavajú dodnes. Receptúra je veľmi jednoduchá a pritom efekt na pokožke je neuveriteľný. Do horúcej napustenej vane pridajte dva litre mlieka a päť polievkových lyžíc medu. Po kúpeli budete mať pokožku ako novorodenec.      

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok