Tajomstvo krásnej a mladej pleti Japoniek: Pripravte si raz týždenne masku z ryže

TA3/zm
6.8.2021 08:00

Úžasné vlastnosti ryže oceníte nielen pri zdravom stravovaní, ale i starostlivosti o pleť. Osvojte si prastarý trik Japoniek, ktoré vďaka bielym zrniečkam nevyzerajú na svoj vek. Poznajú totiž recept, vďaka ktorému je ich pleť hladká, napnutá a bez vrások.

Tajomstvo krásnej a mladej pleti Japoniek: Pripravte si raz týždenne masku z ryže
Pexels/Vie Studio

Tajomstvom krásnej pleti Japoniek je ryžová voda! Naučte sa, ako veľmi jednoducho ju pripraviť a zbavíte pleť rôznych nedostatkov ako sú póry, farebné škvrny a chýbajúca hydratácia.

Ryžou proti vráskam

Obyčajná ryža je zdrojom kyseliny linoleovej a skvalénu, ktorý je v posledných rokoch jednou z najprevratnejších ingrediencií kozmetického priemyslu. Pritom Japonky poznajú vďaka ryži jeho účinok už celé roky. Tento silný antioxidant stimuluje produkciu kolagénu v pokožke a vďaka nemu Aziatky nemajú do vysokého veku takmer žiadne vrásky.

Skvalén nachádzajúci sa v ryži má tiež skvelé výsledky pri ochrane pokožky pred slnečnými lúčmi. A ako iste viete, nadmerné opaľovanie je výrazným faktorom predčasného starnutia pleti a tvorby vrások.

Maska z ryže

Na výrobu jednoduchej anti-age masky budete potrebovať len tri ingrediencie – ryžu, med a mlieko. Uvarte tri polievkové lyžice ryže a zalejte ju väčším pomerom vody, než pri príprave jedál, aby ostala tekutina v hrnci. Aj tá je dôležitou zložkou masky.

Po uvarení oddeľte ryžu a vodu, tú si necháte na neskôr. Do scedenej ryže pridajte polivekovú lyžicu teplého mlieka a lyžicu kvalitného medu. Takto pripravenú zmes naneste na tvár a opláchnite po minimálne pätnástich minútach pôsobenia Na záver prejdite pleť ešte ryžovou vodou, ktorú môžete naniesť na vatový tampón.

Ryža Pexels/Polina Tankilevitch

Ryžová voda

Posledný krok rozhodne nevynechávajte. Ryžová voda vám skvele hydratuje pokožku, zlepší cirkuláciu krvi, takže pleť bude farebne zjednotená a ešte má aj protizápalové účinky, vďaka čomu sa vyhnete tvorbe vyrážok a pórov.

Ideálne je, ak procedúru opakujete raz týždenne, aby mala pleť stál dostatok živín a bola dôkladne vyčistená. Ak len toto stojí za perfektnou formou pokožky Japoniek, tak sa to oplatí rozhodne vyskúšať!    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok