Cestujúcich z niektorých krajín čaká ťažší návrat do Česka

TA3 TASR
21.8.2021 08:18

Číslo R v Česku má za posledné dni zostupnú tendenciu – za piatok vykázalo hodnotu 1,01, deň predtým to bolo 1,02 a pred týždňom 1,9. Táto hodnota ukazuje, koľko ľudí môže infikovať jeden nakazený. Hranica 1,0 pritom znamená, že vírus sa šíri.

Praha bude mať nový most cez Vltavu, prepojí štvrte Podolí a Zlíchov
TASR/Erika Ďurčová

Ďalší český spravodajský portál, iDNES.cz, k aktuálnej pandemickej situácii dodáva, že od pondelka sa návrat do Českej republiky sťaží z Bulharska, Lichtenštajnska, Monaka a zo Španielska a Švajčiarska. Tieto krajiny sa posúvajú na cestovateľskej mape do kategórie s vysokou mierou nákazy koronavírusom SARS-CoV-2.

K štátom s veľmi vysokou mierou rizika pribudnú Čierna Hora, Kosovo, Libanon, Severné Macedónsko, Izrael a a USA. Naopak, ľahší návrat čaká prichádzajúcich z Holandska a Malty. Zmeny prebehnú aj v prípade ďalších krajín, nebudú mať však vplyv na režim pri príchode do Česka.

Povinnosť testovania a samoizolácie po návrate sa netýka ľudí, ktorí majú dokončené očkovanie alebo majú potvrdenie o tom, že v posledných 180 dňoch prekonali chorobu COVID-19, zdôrazňuje iDNES.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok