Silné nočné búrky spôsobili výpadok elektriny tisíckam odberných miest

TA3 TASR
17.8.2021 11:05

Výpadky elektriny takmer na 6500 odberných miestach zaznamenala spoločnosť Východoslovenská distribučná v dôsledku nočnej búrky a silného vetra v Košickom aj Prešovskom kraji. Bez elektriny je zhruba ešte polovica z nich, a to v lokalitách Košice - Luník IX, Olšovany, Vechec, Sirník, Brehov, Veľké Revištia a Budulov v Moldave nad Bodvou. Pre TASR to uviedla hovorkyňa VSD Andrea Danihelová.

Silné nočné búrky spôsobili výpadok elektriny tisíckam odberných miest
TASR/AP (ilu)

Podľa jej slov došlo k 12 poruchám na napäťovej úrovni vysokého napätia. Medzi najviac dotknutými boli okrem košického Luníka IX a obcí Vechec či Veľké Revištia aj územia Košice - Myslava, Ďurkov, Ruskov, Čierna Lehota, Turňa nad Bodvou, Vranov na Topľou, Slovenské Nové Mesto, Hatalov, Veľké Kapušany, Choňkovce a Nižný Hrušov.

"Vďaka rýchlemu zásahu pohotovostných zložiek VSD v teréne v kombinácii s dispečerským riadením sa nám podarilo časť odberateľov zásobiť. Predpokladáme odstránenie príčiny poruchy a obnovenie distribúcie elektriny aj do posledných odberných miest v priebehu dnešného dňa," dodala.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok