Nepodložené, vykonštruované, nepravdivé a vymyslené. Oligarcha Výboh sa ozval zo zahraničia

TA3 TASR
4.8.2021 19:42

Podnikateľ Miroslav Výboh odmieta vznesené obvinenia v rámci akcie Mýtnik III. Považuje ich za nepodložené, vykonštruované, nepravdivé a vymyslené. Konštatuje to vo svojom stanovisku pre médiá. O vznesení obvinenia sa podľa svojich vyjadrení dozvedel v stredu ráno z médií, zákonným zástupcom mu na adresu trvalého bydliska zatiaľ doručené nebolo.

"Nateraz však môžem povedať, že obvinenie, ktoré v priebehu dňa prevzal môj právny zástupca, jednoznačne odmietam ako nepodložené, vykonštruované, nepravdivé a vymyslené," uvádza podnikateľ.

Napriek tomu, že sa dlhodobo zo súkromných a pracovných dôvodov zdržiava v zahraničí, ubezpečuje, že je v kontakte s vyšetrovateľkou a je pripravený na súčinnosť s orgánmi činnými v trestnom konaní, a to v rámci zákonných a technických možností, ktoré ustanovuje Trestný poriadok. 

"Obvinenie mojej osoby mi tak zapadá do kontextu informácií z posledných dní okolo manipulácií výpovedí kajúcnikov," píše v stanovisku. Zdôraznil, že využije všetky zákonné možnosti obhajoby na očistenie svojho mena. Je tiež presvedčený, že v krátkom čase bude môcť predložiť "nezvratné dôkazy o nezmyselnosti tohto obvinenia".

"Väčšina obvinených skutok poprela. Ale boli niektorí, ktorí priznali spáchanie skutku ako takého, nie trestného činu," povedal obhajca Miroslav Ivanovič, ktorý zastupuje obvineného Františka Imreczeho. Bližšie sa k stredajším výsluchom vyjadriť nechcel. Povedal, že jeho klient zatiaľ vypočutý nebol. Očakáva, že v najbližšom čase dostane termín na vypočutie. Ubezpečil, že František Imrecze sa na tento úkon riadne dostaví.

Obvinenie odmieta aj bývalý štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc, ktorý je obvinený z prijímania úplatku. "Klient poprel spáchanie skutku, ktoré sa mu kladie za vinu, v plnom rozsahu. Budeme čakať na ďalšie procesné úkony," povedal jeho advokát Jozef Pojdák. Návrh na väzobné stíhanie zatiaľ podaný podľa neho nebol. Bližšie sa však k celej veci obhajca vyjadriť odmietol.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry NAKA obvinil v rámci stredajšej akcie Mýtnik III dovedna osem osôb z korupčnej trestnej činnosti. Informovala o tom hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Medzi obvinenými by podľa medializovaných správ mali byť okrem podnikateľa aj bývalá šéfka finančnej správy Lenka Wittenbergerová a bývalý štátny tajomník Radko Kuruc. Obvinený je aj bývalý šéf FS František Imrecze.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok