Pokračuje pojednávanie s Kováčikom. Vypočujú aj Kočnerovho menovca

TA3 TASR
9.7.2021 09:29

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje hlavné pojednávanie s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom. Pojednávanie je naplánované aj na tri dni budúceho týždňa.

Štyria svedkovia

Samosudkyňa ŠTS Pamela Záleská má počas piatka vypočuť štyroch svedkov, a to prokurátora Úradu Špeciálnej prokuratúry Michala Stanislava, Mariána Kočnera (pozn. TASR: menovec), Petra Jenčíka a Máriu Karocsányovú. Všetci sú aktuálne prítomní na súde.

Samosudkyňa počas štvrtka 8. júla vypočula dvoch svedkov. Išlo o kajúcnika a bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa a niekdajšiu prokurátorku z Úradu špeciálnej prokuratúry Blanku Godžovú.

Vypovedal aj Kováčikov kamarát

V stredu 7. júla na súde vypovedal niekdajší člen skupiny takáčovcov Matej Zeman a podnikateľ Viliam Ružička, Kováčikov kamarát. Bývalý špeciálny prokurátor sa rozhodol v stredu vypovedať. Pred samosudkyňou ŠTS Záleskou vyhlásil, že je nevinný a odmietol návrh samosudkyne na uzavretie dohody o vine a treste.

Národná kriminálna agentúra zadržala bývalého špeciálneho prokurátora koncom októbra minulého roka. Svojej funkcie sa vzdal krátko po obvinení. 

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v tejto veci podal v apríli tohto roka na súd obžalobu na Dušana Kováčika. Čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok