Imrecze spolupracuje s políciou, Pellegriniho spojil s korupciou a vysokou províziou

TA3
7.7.2021 10:59

Bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze, ktorý je už niekoľko mesiacov vo väzbe, spolupracuje s políciou. Priznal sa niekoľkým skutkom, zároveň však vo výpovedi spomenul expremiéra Petra Pellegriniho a ďalších vysokopostavených ľudí.

Ďalší vysokopostavení ľudia

Vo svojej výpovedi okrem priznania Imrecze označil aj ďalších vysokopostavených ľudí, ktorí sa mali podieľať na korupcii. Informujú o tom Topky.sk s tým, že Imrecze spomenul aj bývalého premiéra Petra Pellegriniho.

Imrecze polícii opísal, ako riešili obstarávanie cez Michala Suchobu a Miroslava V., hovoril aj o stretnutí so šéfom Hlasu-SD Pellegrinim. Podľa Imreczeho boli spolu na večeri, na ktorej preberali aj legislatívnu zmenu, ktorá sa týkala projektu VRP. Ten bol súčasťou Akčného plánu proti daňovým podvodom. 

Večera s Pellegrinim

"Na tejto večeri ma Peter Pellegrini informoval, že splniť legislatívnu zmenu včas, bude náročné a bude si to vyžadovať veľkú politickú podporu. Takisto sa ma spýtal, či je Michal Suchoba ochotný finančne podporiť, aby sa táto legislatívna zmena zrealizovala, teda mal na mysli províziu za to, že bude táto legislatívna zmena zrealizovaná," vypovedal Imrecze podľa Topiek.

Neskôr si mal podľa Imreczeho Peter Pellegrini vypýtať províziu vo výške 150-tisíc eur, no na večeri sumu nespomínal. "Po odchode z reštaurácie sa ma ešte Peter Pellegrini na prechádzke spýtal, či tú finančnú odmenu od Michala Suchobu vieme zrealizovať prostredníctvo Miroslava V.," cituje portál.

Expremiér obvinenie odmieta

Pellegrini sa vyjadril, že netuší, o čom Imrecze hovorí. "K pánovi Imreczemu môžem povedať len toľko, že som od neho určite nikdy nežiadal akúkoľvek „finančnú podporu“ alebo inú výhodu," povedal šéf Hlasu pre Topky.sk.

Národná kriminálna agentúra zadržala v rámci akcie Mýtnik bývalého šéfa Finančnej správy 29. januára 2021. Obvinenie súviselo s netransparentnými obstarávaniami Finančnej správy. Podľa vyšetrovateľa mala väčšinu súťaží vyhrávať firma Allexis, ktorá je prepojená na Jozefa Brhela či Michala Suchobu. Obaja sú tiež v tejto kauze obvinení. 

Imrecze bol na čele Finančnej správy do septembra 2018, keď sa po kauze colných podvodov rozhodol odísť z funkcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok