Tajné stretnutie u Fica? Plánovali vyšetrovanie Kisku, vypovedal Imrecze

TA3
2.7.2021 16:18

Exšéf finančnej správy František Imrecze, ktorý je v súčasnosti väzobne stíhaný pre podozrenia z korupcie, začal spolupracovať s políciou. Podľa medializovaných informácií vypovedal o tajnom stretnutí u Roberta Fica, keď bol ešte premiérom.

Tajné stretnutie u Fica? Plánovali vyšetrovanie Kisku, vypovedal Imrecze
TASR

Tajné stretnutie u šéfa Smeru sa malo týkať vyšetrovania exprezidenta Andreja Kisku pre daňové priznania firmy KTAG. Imrecze podľa portálu Aktuality.sk vypovedal, že schôdzku zvolal Robert Kaliňák, bývalý minister vnútra. Zúčastniť sa mali aj vtedajší policajný prezident Tibor Gašpar, podnikateľ Norbert Bödör či Ľudovít Makó, ktorý v tom čase šéfoval Kriminálnemu úradu finančnej správy. Témou schôdzky bol Andrej Kiska, jeho spoločnosť KTAG a financovanie prezidentskej kampane.

Riadili vyšetrovanie zo zákulisia?

Podľa Imreczeho výpovede Fico tvrdil, že Kiska pri financovaní svojej kampane porušil zákon a že chce pochopiť, v čom daňový delikt spočíva. Makó mal na stretnutí schému tohto deliktu vytiahnuť. Následne mal na úrad vlády prísť aj vtedajší minister financií Peter Kažimír, ktorý mal na pokyn Fica vypracovať správu o nezrovnalostiach v Kiskovej kampani.

Výpoveď Imreczeho popiera exminister financií a súčasný šéf Národnej banky Slovenska, ako aj exminister vnútra Robert Kaliňák. Predstavu tajného stretnutia považuje podľa Aktualít za absurdnú. Vyšetrovanie Kisku sa však spomínalo vo výpovediach Bernarda Slobodníka, bývalého šéfa NAKA i Makóa.

Kiskova kauza súvisí s jeho spoločnosťou KTAG a daňovými nezrovnalosťami ešte v časoch jeho prezidentskej kampane v roku 2014.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok