Za zneužívanie detí odsúdili 28-ročného počítačového technika. Do väzenia pôjde aj jeho matka

TA3 TASR
6.7.2021 14:53

Súd v nemeckom meste Münster odsúdil na 14 rokov väzenia za sexuálne zneužívanie detí väzenie 28-ročného počítačového technika. Trom ďalším mužom, odsúdeným v súvislosti s rovnakým prípadom za podobné činy, vymerali nižšie tresty odňatia slobody.

Za zneužívanie detí odsúdili 28-ročného počítačového technika. Do väzenia pôjde aj jeho matka
TASR/DPA (ilu)

Tresty je možné predĺžiť

Tresty štvorice mužov je vzhľadom na závažnú povahu ich trestných činov možné po ich uplynutí ešte predĺžiť, informoval súd, z vyhlásenia ktorého citovala agentúra DPA.  

Počítačového technika odsúdili za 29 prípadov sexuálneho zneužívania detí. Tento muž je považovaný za vodcu skupiny, ktorá zneužívala deti. Páchatelia sa dohovárali pomocou šifrovanej komunikácie. Polícia ich zatkla vlani v Münsteri, pričom zároveň skonfiškovala videozáznamy s veľkosťou stoviek terabajtov.

Za spolupáchateľstvo pôjde do väzenia aj matka páchateľa

Ďalší, 36-ročný muž z Hannoveru, bol odsúdený na desať rokov väzenia za štyri prípady zneužívania detí. Štyridsaťtriročného muža z obce Schorfheide odsúdili na 11,5 roka za päť prípadov zneužitia detí. Posledný, 31-ročný obvinený z mesta Staufenberg, bol odsúdený na 12-ročné väzenie za šesť takýchto prípadov.

Na päť rokov do väzenia pôjde za spolupáchateľstvo aj 46-ročná matka odsúdeného počítačového technika. Voči všetkým piatim verdiktom sa odsúdení môžu odvolať.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok