Cigániková v TA3: Matovič klame, Sulík hlasy za jeho odvolanie nezháňal

TA3
4.7.2021 12:32

Poslankyňa za stranu SaS Jana Bittó Cigániková v relácii V politike uviedla, že dôvodom zdržania sa hlasovania pri odvolávaní Igora Matoviča sú vážne výhrady SaS k jeho pôsobeniu a komunikácii.

20210704_ciganikova_v_politike_4.jpg
TA3

Tvrdenia Igora Matoviča, že Richard Sulík chodil lobovať medzi poslancov za jeho odvolanie je podľa Cigánikovej klamstvom. "Je však pravda, že niekoľko poslancov SaS malo sto chutí zahlasovť za odvolanie Igora Matoviča" uviedla poslankyňa s tým, že k týmto poslancov sama patrí. Myslí si totiž, že koniec Matoviča vo funkcii by vláde pomohol. 

Zdržanie sa hlasovania malo byť podľa poslankyne odkazom Igorovi Matovičovi, no ten však "evidentne nepomohol". Cigániková tak reagovala aj na vystúpenie ministra financií v relácii V politike, pričom osočovanie strany SaS a jej predstaviteľov označila za Matovičovu obsesiu, ktorá nepomáha ani spoločnosti ani koalícii.

"Premiér Eduard Heger si musí spraviť vo vláde poriadok. Chceme mu preto dať čas na to, aby sa pokúsil komunikáciu a správanie Matoviča koordinovať," odpovedala Cigániková na otázku, aký zmysel má ministra financií vo funkcii naďalej držať. Zároveň dodala, že strana SaS nikdy neporušila dohodu, ktorou je aj koaličná zmluva a dôvod hrať zákulisné hry nemajú.

Treba zlepšiť očkovaciu kampaň

Snažiť sa zvyšovať zaočkovanosť finančnou motiváciou nie je podľa poslankyne najlepšie riešenie. "Najväčšou motiváciou je sloboda," zdôraznila Cigániková postoj SaS. Za najhlavnejšie a zároveň doteraz nedostatočné považuje informovanosť a naozajstnú očkovaciu kampaň. "Teraz reálne neexistuje, táto téma bola podcenená," povedala. 

V prípade otázky spoplatnenia testov, ktoré budú musieť absolvovať nezaočkovaní, si Cigániková myslí, že jeden-dva PCR testy mesačne by mali byť zadarmo, ďalšie by si mali nezaočkovaní hradiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok