Predvolali Miku či Ťapákovú. Ágh tvrdí, že zmenky nefalšoval

TA3 TASR
7.6.2021 09:57

Pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku pokračuje v pondelok hlavné pojednávanie so Štefanom Ághom, obžalovaným v kauze dvoch televíznych zmeniek TV Markíza.

Prvý predstúpil Settele

Predvolaní sú štyria svedkovia, medzi nimi bývalí riaditelia televízie Václav Mika, Zuzana Ťapáková a Matthias Settele. Ako prvý predstúpil pred súd Settele, ktorého výpoveď tlmočia z nemeckého jazyka. Obžalovaný, ako aj jeho nový právny zástupca Štefan Neszméry, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta a právni zástupcovia TV Markíza sa na proces dostavili.

"Nepoznám obžalovaného. Som riaditeľom od roku 2013 a až v roku 2016 som sa dozvedel o existencii týchto zmeniek. Informoval som nadriadených. Iné vedomosti o zmenkách nemám," vypovedal Settele.  Podľa vlastných slov sa nikdy nestretol so Štefanom Ághom a ani odsúdeným podnikateľom Marianom Kočnerom. Ako povedal, interne vyšetrovali s nadriadenými dokumenty týkajúce sa zmeniek.

Rusko vypovedať odmietol

Naposledy sa vo veci konalo vo štvrtok 3. júna. Proces je naplánovaný aj na 30. júna a 6. júla. Vo štvrtok vypovedal Kočner a odsúdený exriaditeľ TV Markíza Pavol Rusko vypovedať odmietol.

Pojednávanie s Ághom sa začalo minulý rok v závere novembra. Obžalovaný vinu popiera a vyhlasuje, že žiadne zmenky nesfalšoval a ním podpísané zmenky sú pravé. Obžalobu podal prokurátor ÚŠP Šanta v júni minulého roka. Zmenky boli v sume 34,5 milióna eur.

Ágh v minulosti figuroval v kauze, v ktorej 12. januára tohto roku Najvyšší súd SR právoplatne odsúdil Ruska a Kočnera na 19-ročné tresty odňatia slobody, ako obvinený. Štefana Á., označovaného v kauze Gamatex za pravú ruku Kočnera, vylúčili na samostatné konanie. Počas procesu s odsúdenou dvojicou vypovedal ako svedok v júli 2019.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok