Nemocnice čelia ťažkej situácii, hospitalizovaných je stále viac

TA3 TASR
18.2.2021 18:25

Nemocnice Svet zdravia tento týždeň zaznamenali najvyšší počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19. V utorok mali 686 a vo štvrtok 670 hospitalizovaných pacientov. Informoval o tom hovorca siete ProCare a Svet zdravia Tomáš Kráľ s tým, že sieť musí priebežne riešiť viaceré prevádzkové výzvy.

Nemocnice čelia ťažkej situácii, hospitalizovaných je stále viac
TASR/Henrich Mišovič

"Aktuálne sa to napríklad týka krátkodobého nedostatku niektorých liekov, ktorý bol spôsobený ich nadmernou spotrebou pri liečbe pacientov s novým koronavírusom," priblížil s tým, že tento problém sa intenzívne rieši s Ministerstvom zdravotníctva SR, výrobcami, ako aj s distribútormi liekov. Dodal, že nemocnice sú o krátkodobých výpadkoch informované a na základe toho klinici aktualizujú liečebné schémy pre pacientov s ochorením COVID-19.

S rezortom zdravotníctva podľa jeho slov intenzívne komunikujú aj o zabezpečení ďalších anestéziológov pre galantskú covidovú nemocnicu. "Pre požadované zvýšenie kapacity lôžok s umelou pľúcnou ventiláciou, ktorých je dnes v nemocnici desať, je nevyhnutné zabezpečiť dodatočný odborný anestéziologický personál z externého prostredia," spresnil. Ako uviedol, medzi možné alternatívy patria lekári zo severnej časti Slovenska, respektíve z Českej republiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok