Ako to bolo s Lučanského apartmánom na Floride? Ozval sa svedok

TA3 TASR
10.12.2020 14:31

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sa obrátila na Úrad špeciálnej prokuratúry v súvislosti s trestným oznámením pre podozrenie zo spáchania trestného činu legalizácie príjmov z trestnej činnosti i podozrenie z korupcie. Kauza má súvisieť s bývalým policajným prezidentom Milanom Lučanským, ktorý je aktuálne väzobne stíhaný. Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Ako to bolo s Lučanského apartmánom na Floride? Ozval sa svedok
TASR/Pavol Zachar

Spomína sa aj Penta

Ďuriš Nicholsonová listom doplnila staršie podanie, pretože sa jej mal po vzatí Milana Lučanského do väzby opäť ozvať svedok v kauze kúpy nehnuteľnosti na Floride. Má byť tiež ochotný vypovedať.

"Už v roku 2018 som získala informácie o tom, že Michal Chynoradský bol sprostredkovateľom a realizátorom nákupu nehnuteľnosti v štáte Florida pre Milana Lučanského, pričom peniaze prišli z cudzích účtov," ozrejmila europoslankyňa s tým, že už vtedy podala trestné oznámenie a obrátila sa na vtedajšieho ministra vnútra Róberta Kaliňáka, aby inšpekcia preverila majetkové pomery Milana Lučanského. Nicholsonová hovorí, že peniaze na apartmán mali pochádzať od cudzích ľudí a jeden z nich mal byť spojený s finančnou skupinou Penta.

Z informácií vyplývajú podozrenia

Podľa Ďuriš Nicholsonovej to vyvoláva pochybnosti, či peniaze nepochádzali z trestnej činnosti, ako vydierania istej skupiny podnikateľov či z úplatkov. Dodala, že okolnosti by mali preveriť orgány činné v trestnom konaní. V liste tiež uviedla, že sa na úrad obracia preto, lebo Chynoradský nedôveruje ani súčasnému riaditeľovi NAKA Branislavovi Zurianovi, ktorý má byť dobrým priateľom Milana Lučanského. Tvrdí tiež, že z informácií vyplývajú podozrenia z ďalších trestných činov Milana Lučanského a iných osôb.

Strana SaS reagovala aj na medializovanú výpoveď bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa. SaS hovorí o podozreniach, že peniaze určené pre poľnohospodárov a potravinárov končili "vo vreckách smerákov". Pokiaľ poslanec Smeru-SD Anton Stredák nevysvetlí svoje styky s obvineným podnikateľom Norbertom Bödörom, mal by sa podľa strany vzdať mandátu poslanca a začať spolupracovať s políciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok