Máte domácich miláčikov? Koronavírus potvrdili už aj u nich

TA3 TASR
23.4.2020 07:21

Americké zdravotné úrady v stredu informovali, že v štáte New York zaznamenali dvoch domácich miláčikov, konkrétne mačky, ktoré mali pozitívny test na nový koronavírus.

Máte domácich miláčikov? Koronavírus potvrdili už aj u nich
SITA/AP (ilustračná fotografia)

Mačky podľa amerického Centra pre prevenciu a kontrolu chorôb trpia ľahším ochorením dýchacích ciest a predpokladá sa, že sa úplne uzdravia. Centrum zároveň uviedlo, že neexituje dôkaz o tom, že by domáce zvieratá prispievali k šíreniu vírusu v krajine.

Jedna z mačiek mala pozitívny test aj napriek tomu, že u nikoho v jej domácnosti nebola potvrdená infekcia koronavírusom. Nakaziť sa mohla od asymptomatického člena domácnosti alebo od infikovanej osoby mimo domácnosti. Majiteľ druhej mačky sa vírusom nakazil ešte pred tým, ako jeho štvornohý spoločník začal vykazovať príznaky ochorenia.

V USA zaznamenali prítomnosť nového koronavírusu aj u niekoľkých veľkých mačkovitých šeliem chovaných v zoologickej záhrade v newyorskom Bronxe. Ako prvý sa tam pred tromi týždňami nakazil tiger, v stredu sa ku nemu pridali štyri ďalšie tigre a tri levy. Vo svete sa tiež infikovalo niekoľko menších zvierat. Centrum pre prevenciu chorôb dodalo, že infikovaní majitelia domácich zvierat by sa mali vyhýbať kontaktu so svojimi miláčikmi a mali by pri nich nosiť rúška.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok