Stopy po atentátnikovi vedú na Slovensko, mal tu prejsť výcvikmi

TA3 TASR
3.4.2020 19:33

Atentátnik, ktorý v nemeckom meste Hanau zastrelil vo februári deväť ľudí, vlani prešiel najmenej dvoma bojovými, respektíve streleckými výcvikmi v jednej súkromnej SBS službe na Slovensku. Informoval o tom nemecký spravodajský magazín Der Spiegel.

Inštruktormi na týchto výcvikoch boli niekdajší vojaci a príslušníci špeciálnych jednotiek, vyplýva z informácií týždenníka, ktoré príslušné miesta potvrdili aj pre tlačovú agentúru DPA. Tobias R., 43-ročný Nemec, útočil 19. februára v baroch v meste Hanau v spolkovej krajine Hesensko, kde zastrelil deväť ľudí s cudzokrajnými koreňmi. Neskôr ho našli mŕtveho vo vlastnom byte spolu s ďalšou usmrtenou osobou, ktorou bola jeho 72-ročná matka. Podľa doterajších zistení mal útočník rasistické zmýšľanie a trpel tiež duševným ochorením.

Der Spiegel v správe tiež uviedol, že na základe názoru odborníkov bludné predstavy Tobiasa R. poukazovali na paranoidnú schizofréniu. Z toho dôvodu sa v roku 2002 aj krátko liečil, dôkazy o ďalšej liečbe sa však nenašli. Vyšetrujúca spolková prokuratúra nariadila vypracovanie psychiatrického posudku, ktorý podľa informácií DPA ešte nebol predložený, pričom vyšetrovanie pokračuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok