Nahrávka bola i o kupovaní poslancov. Vylučujeme to, reaguje Most

TA3 TASR
14.10.2019 16:47

Poslanci za Most-Híd neboli pri voľbe generálneho prokurátora v parlamente v roku 2010 "kúpení". Pred rokovaním vlády to vyhlásil podpredseda vlády a minister životného prostredia László Sólymos. "Absolútne to viem vylúčiť, že by poslanci Mosta-Híd boli kúpení. Je to nezmysel, je to zase pravdepodobne hra pána Matoviča pred voľbami," reagoval minister pred novinármi.

Nahrávka bola i o kupovaní poslancov. Vylučujeme to, reaguje Most
SITA/Jozef Jakubčo

Líder OĽANO Igor Matovič poslancov strany označil za kúpených. V súvislosti s tým, že pri voľbe sa fotili hlasovacie lístky, Sólymos uviedol, že lístky ukazovali v klube Mosta-Híd. "Bola to úplne neštandardná vec, už by som to nikdy neurobil, ale vtedy bola taká doba," reagoval s tým, že voľba bola dosť zamotaná. "Ale to, že by nejakí poslanci Mosta-Híd takýmto spôsobom hlasovali, to vylučujem. My sme mali svojho kandidáta," doplnil.

Zverejnený rozhovor medzi Marianom Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, ktorý zverejnil Denník N, sa mal týkať aj kupovania poslancov parlamentu v súvislosti s voľbou generálneho prokurátora. Trnka bol jedným z kandidátov.

Denník N informoval, že získal 70-minútovú nahrávku rozhovoru medzi Trnkom a Marianom Kočnerom. Zvukový záznam z leta 2014 si mal urobiť Kočner. Týkať sa má údajného Trnkovho pokusu o vydieranie spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka nahrávkou jeho rozhovoru v konšpiračnom byte z kauzy Gorila. Podľa Denníka N Marian Kočnera vyšetruje bývalého generálneho prokurátora, vrieska naňho vulgarizmy, vyhráža sa jemu aj jeho kumpánom fyzickou likvidáciou a tým, že jeho syn skončí.

Haščák sa dištancuje od všetkých "domnelých aktivít", s ktorými má byť podľa komunikácie spájaný, a odmieta ich.

„Myslím si, že to nebol nikto z KDH, určite nie z SaS, a som presvedčený, že to nebol ani nikto z SDKÚ. Šesť poslancov strany Most–Híd vrátane Bélu Bugára pri hlasovaní najprv púšťali všetkých pred seba a išli hlasovať ako poslední. Následne skladali hlasovacie lístky,“ povedal Matovič. Chce vedieť či dva milióny eur, ktoré šli na kupovanie poslancov, skončili na účte týchto ľudí. Dohoda vtedajšej koalície bola taká, že si odfotia hlasovacie lístky, a ak by vznikol nejaký problém, tak si ich navzájom ukážu. "Bugár a Sólymos vtedy povedali, že oni fotografie majú a v klube si to skontrolujú. Nikomu inému ich neboli ochotní ukázať," tvrdí Matovič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok