Víchor v okolí Bystrice odstavil od elektriny tisícky domácností

TA3 TASR
30.9.2019 16:01

Viac ako 11.000 odberných miest na strednom Slovensku nemá aktuálne elektrinu. Prerušenie dodávky energie je zapríčinené silným vetrom, ktorý sa rozfúkal v tejto oblasti v popoludňajších hodinách.

Víchor v okolí Bystrice odstavil od elektriny tisícky domácností
SITA (ilustračná fotografia)

"Mimo prevádzky je 130 distribučných trafostaníc. Na príčine sú najmä stromy, ktoré spadli na vzdušné vedenia vysokého napätia. Na viacerých miestach pretrhali vodiče a poškodili stĺpy," uviedol hovorca Stredoslovenskej distribučnej Miroslav Gejdoš. Najviac trafostaníc mimo prevádzky je v Hriňovej (36), Handlovej (15) a v Strelníkoch v okrese Banská Bystrica (13).

Pracovníci SSD sú podľa Gejdoša v plnom nasadení a situáciu riešia. "Tam, kde to bude možné, zabezpečia zásobovanie odberateľov z alternatívnych okruhov. V mnohých prípadoch však budú musieť obyvatelia počkať na odstránenie poruchy. Preto ich žiadame o trpezlivosť," priblížil.

Ako dodal, všetci v teréne aj na dispečingu robia maximum pre to, aby obnovili dodávku elektriny čo najskôr. "Musia však pri tom rešpektovať v prvom rade bezpečnosť, ale aj poveternostné a terénne podmienky," pripomenul.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok