Slovensko čelí silnému vetru, strom zabil školáka na prechádzke

TA3 TASR SITA
30.9.2019 13:25

Silný vietor, ktorý prišiel na Slovensko, nespôsobil len materiálne škody, ale aj tragédiu. Na žiakov nitrianskej základnej školy, ktorí boli na prechádzke, sa zrútil strom. Zabil 14-ročného chlapca a ďalšie deti zranil. Polícia opravila pôvodnú informáciu, podľa ktorej malo byť obeťou dievča.

Cyklotrasa pri futbalovom štadióne

Polícia o tragédii informovala na sociálnej sieti. "V Nitre vplyvom silného vetra spadol strom na žiakov základnej školy na prechádzke. Na mieste zomrel 14-ročný chlapec. Ďalší žiaci sú zranení, jeden vážne. SHMÚ dnes vydal varovanie pred silným vetrom pre celé územie SR," uviedli policajti na Facebooku.

Tragédia sa stala na cyklotrase pri futbalovom štadióne pod Zoborom v Nitre. "Strom pri páde zasiahol tri maloleté osoby, z ktorých dve utrpeli zranenia rôzneho charakteru a jedno udalosť neprežilo. Zranené osoby sú v opatere zdravotníkov a budú prevezené do nemocnice. Psychológovia HaZZ poskytujú na mieste nešťastia krízovú intervenciu," uviedli hasiči.

Škody hlásia z viacerých miest

Víchor vyčíňa aj v hlavnom meste a iných častiach krajiny. Hasiči museli zasahovať desiatky krát a to vo všetkých krajoch. "V prevažnej miere pomáhajú pri odstraňovaní popadaných stromov na vozovkách a zaparkovaných automobiloch a pri uvoľnených plechových strechách. Najvážnejšia situácia je v Bratislavskom a Trnavskom kraji," uviedli. V hlavnom meste zasahovali najmä v mestských častiach Petržalka a Staré Mesto.

"Na Podunajskej ulici je odtrhnutá strecha," doplnila pracovníčka Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru. Podľa informácií HaZZ došlo k pádu striech aj na Budovateľskej a Karadžičovej ulici. Silný vietor v Bratislave skompikoval situáciu aj v MHD. Jedna z najvážnejších situácií sa stala na linke 29, kde konár stromu prerazil čelné sklo autobusu. Zaobišlo sa to bez zranení. Dopravný podnik Bratislava na sociálnej sieti upozornil na neprejazdnosť viacerých úsekov. 

Zámocký park v Pezinku uzavreli, pre silný vietor tam spadol zhruba 25 metrov dlhý strom. Informuje o tom mesto Pezinok na svojom webe. "Z bezpečnostných dôvodov je park uzavretý až do odvolania. O jeho opätovnom sprístupnení verejnosti budeme informovať na stránkach mesta," priblížila samospráva.

Hovorkyňa nitrianskej fakultnej nemocnice Tatiana Timková: „Podľa informácií od lekárov si zranenia jedného z detí vyžiadali operačný zákrok. Druhé musí podstúpiť ešte niekoľko vyšetrení. Dôležité je, že obe deti sú mimo ohrozenia života.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok