Prezidenti sa napokon stretli, Trump a Putin spolu krátko hovorili

TA3 TASR
1.12.2018 18:21

Prezidenti USA a Ruska Donald Trump a Vladimir Putin sa nakrátko stretli na samite skupiny G20 v Buenos Aires. Bez ďalších podrobností o tom podľa agentúry Reuters informoval Putinov poradca pre zahraničnú politiku Jurij Ušakov.

Prezidenti sa napokon stretli, Trump a Putin spolu krátko hovorili
SITA/AP

Kedy sa Trump a Putin najbližšie stretnú Ušakov nevedel povedať. Uviedol tiež, že počas vrcholnej schôdzky sa stretol s poradcom Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Johnom Boltonom a že USA a Rusko sú pripravené pokračovať v kontaktoch. Stretnutie oboch prezidentov neskôr potvrdil aj hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. "Áno, bol tam krátky kontakt," cituje Peskova agentúra Interfax.

Peskov nemal informácie o tom, či sa Putin stretol aj s britskou premiérkou Theresou Mayovou. Novinárom odporučil, aby sa na to ruského prezidenta opýtali tlačovej konferencii. Trump pritom pôvodne avizoval, že kvôli minulotýždňovému incidentu v Kerčskom prielive medzi loďami ruského a ukrajinského námorníctva zrušil plánované stretnutie s Putinom na samite G20. Už v Argentíne však americký prezident oznámil, že je  pripravený stretnúť sa s Putinom "vo vhodnom čase".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok