Člen Pussy Riot je pri vedomí. Mali ho predávkovať liekmi

TA3 SITA
15.9.2018 13:29

Člen ruského aktivistického zoskupenia Pussy Riot Piotr Verzilov, ktorého hospitalizovali po tom, ako upadol do bezvedomia, sa prebral k vedomiu, no stále je na jednotke intenzívnej starostlivosti. V sobotu o tom s odvolaním sa na ďalšiu členku Pussy Riot Mariu Alechinu informovala agentúra AP.

Člen Pussy Riot je pri vedomí. Mali ho predávkovať liekmi
SITA/AP

Alechina je presvedčená o tom, že Verzilova otrávili. "Nie je za tým nič iné ako politika," povedala. Ruská spravodajská webstránka Meduza už vo štvrtok napísala, že podľa informácií, ktoré moskovskí lekári poskytli Verzilovovým rodinným príslušníkom, bol tento aktivista predávkovaný liekmi, či už dobrovoľne, alebo nie. Bližšie podrobnosti lekári zatiaľ neposkytli.

Verzilova a ďalšie tri členky Pussy Riot zatkli ruskí policajti naposledy v júli za narušenie finálového zápasu majstrovstiev sveta vo futbale. Štvorica v policajných uniformách vbehla 15. júla na ihrisko moskovského štadióna Lužniki počas zápasu medzi Francúzskom a Chorvátskom. Rozhodli sa tak protestovať proti porušovaniu ľudských práv v Rusku. Aktivisti za to dostali 15-dňový trest odňatia slobody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok