Baťová priznala, že je pod tlakom. Problémom čelí aj v súkromí

TA3
16.4.2021 11:04

Riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzana Baťová reagovala na útoky ministra financií Igora Matoviča, ktorý ju obvinil z toho, že nebyť jej výrokov, už sme mohli očkovať so Sputnikom. Do konfliktu sa dostal aj s jej manželom, Baťová však priznala, že v súkromí majú problémy.

Baťová priznala, že je pod tlakom. Problémom čelí aj v súkromí
TASR/Pavel Neubauer

V diskusnej relácii RTVS Silná zostava Baťová priznala, že s manželom Radoslavom už nejaký čas žijú oddelene. "Napriek tomu, že nechcem na verejnosti rozoberať môj osobný život, asi je dôležité povedať, že s manželom Radkom už spolu nežijeme niekoľko mesiacov," uviedla s tým, že obviniť ich z konšpirácie je irelevantné. Zároveň priznala, že je pod veľkým tlakom a že k práci ju motivujú najmä kolegovia.

Minister financií Igor Matovič na tlačovej konferencii o Baťovej povedal, že zásadným spôsobom pokazila meno Sputnika, a to výrokom, že vakcíny v 40 krajinách, kde sa Sputnik používa, spája len názov. Podľa neho to bola taktiež ona, kto odporučil ministerstvu zdravotníctva testovať vakcínu v Biomedicínskom centre SAV.

Konflikt sa rozhorel aj medzi Matovičom a manželom šéfky ŠÚKL Radoslavom Baťom. Ostré odkazy si vymieňali na sociálnej sieti.

Konflikt sa rozhorel aj medzi Matovičom a manželom šéfky ŠÚKL Radoslavom Baťom. Ostré odkazy si vymieňali na sociálnej sieti. Baťo napokon na Matoviča podal trestné oznámenie, zverejnil totiž jeho súkromnú komunikáciu zo sociálnej siete a SMS správy bez súhlasu. Matovič neskôr na tlačovej besede oboch obvinil z komplotu.

Baťovej sa zastal aj samotný ŠÚKL, ktorý tvrdenia expremiéra odmietol a tlačovú besedu nazval mediálnym lynčom. "Vyjadrenia ministra financií spochybňujú našu prácu ako regulačného orgánu v oblasti kontroly liekov, spochybňujú našu nestrannosť a vyvolávajú útoky voči predstaviteľom ŠÚKL-u z určitej strany verejnosti. Odmietame, že stanovisko ŠÚKL bolo vydané s politickým motívom. Dnešnú tlačovú konferenciu ministra financií považujeme za mediálny lynč namierený proti osobe riaditeľky štátneho ústavu, ako aj voči inštitúcii samotnej," uviedol ústav.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok