Na Vlhovú reagujú médiá z celého sveta: Píše históriu národa

TA3 TASR
20.3.2021 19:37

Petra Vlhová dosiahla historický úspech, keď získala veľký glóbus celkovej víťazky Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Jej výkon si všimli aj v zahraničí, svetové agentúry i športové portály píšu o veľkom triumfe.

Na Vlhovú reagujú médiá z celého sveta: Píše históriu národa
TASR/AP

"Vlhová je rarita v čoraz špecializujúcejšom sa svete zjazdového lyžovania, keďže súťaží vo všetkých disciplínach," uviedla americká agentúra AP. Podľa francúzskej agentúry AFP v prvom kole nakrátko stratila rovnováhu, no opäť získala kontrolu a v druhom kole si bezpečne prišla po titul. Nemecko ju nazvalo "novou alpskou kráľovnou". Nemecká ORF zase hovorí o "triumfe s kvapkou horkosti". "Samozrejme, že celkové prvenstvo chcela zvýrazniť úspechom v slalome," uviedli.

Podľa talianskeho portálu neveitalia.it píše Petra Vlhová športovú históriu celého národa. "Katharina Liensbergerová jej uchmatla malý glóbus za slalom, ale Slovenka získala najkrajšiu z trofejí," napísali.

"Vlhová je šťastná, že to dokázala po viacerých vrcholoch a pádoch. Vo veku 25 rokov po prvý raz vybojovala pre Slovensko veľký glóbus," uviedol zase ďalší taliansky portál rsi.ch. Petra Vlhová sa zaradila medzi športovkyne, ktoré svojím výkonom robia dobré meno Slovensku. Svedčí o tom aj správa z mundodeportivo.com, podľa ktorého sa Vlhová postarala o zápis do histórie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok