Zo súťaže krásy vylúčili 12 tiav, tlamy im skrášlili botoxom

TA3 SITA
25.1.2018 14:57

Dvanásť tiav diskvalifikovali zo súťaže krásy v Saudskej Arábii po tom, ako sa ich majitelia pokúšali upraviť ich vzhľad botoxom.

Zo súťaže krásy vylúčili 12 tiav, tlamy im skrášlili botoxom
King Abdulaziz Camel Festival

Podľa spravodajského portálu The National, ktorý citoval jedného z účastníkov podujatia, chceli chovatelia vylúčených tiav podvodom vyhrať vysoké finančné ceny tak, že látku zvieratám vstrekli do pyskov, nosov a čeľustí.

Súťaž krásy je súčasťou Ťavieho festivalu kráľa Abd al-Azíz ibn Saúda, ktorý sa koná od prvého januára do prvého februára asi 120 kilometrov severne od Rijádu na poliach Al-Dahna. Podujatie, na ktorom sa zúčastňuje 30-tisíc tiav, zahŕňa aj preteky či ochutnávku mlieka. Festival vo svojich súťažiach ponúka ceny v celkovej hodnote 57 miliónov dolárov (v prepočte vyše 46 miliónov eur), pričom len v samotnej súťaži krásy je to 31,8 milióna dolárov (25,7 milióna eur). Porotcovia na festivale u tiav posudzujú umiestnenie hrbov, ich postavy, výšku či plnosť a veľkosť pyskov.

O skrášľovacích praktikách vykonávaných na ťavách saudskoarabské médiá informovali už pred začiatkom festivalu. Úrady vtedy prichytili veterinára, ktorý ťavám nielenže vstrekoval botox, ale im napríklad aj zmenšoval uši. Malé uši sú totiž u niektorých plemien tiav víťazným atribútom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok