Matovič hovoril o kupovaní poslancov. Musí sa ospravedlniť

TA3 SITA
28.11.2019 13:35

Mandátový a imunitný výbor parlamentu na rokovaní rozhodol, že líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič sa musí na najbližšej parlamentnej schôdzi ospravedlniť nezaradeným poslancom okolo Petra Marčeka.

Dôvodom sú jeho výroky, ktoré predniesol na adresu poslancov počas mimoriadnej 50. schôdze parlamentu, na ktorej sa opozícia pokúšala vysloviť nedôveru premiérovi Petrovi Pellegrinimu. Matovič vtedy vyhlásil, že koalícia si kupuje hlasy nezaradených poslancov parlamentu, ako je napríklad Peter Marček. Výbor začal v tejto veci v septembri voči Matovičovi disciplinárne konanie.

„Disciplinárne konanie na pána Matoviča, ktoré podali pani Šimkovičová a pán Marček, dnes bolo prijaté s rozhodnutím, že je opodstatnené. Matovič sa má v zmysle rokovacieho poriadku ospravedlniť za tieto výroky, ktoré vyriekol voči uvedeným poslancom 13. septembra. V prípade, ak sa neospravedlnení na rokovaní Národnej rady SR, tak mu bude udelená pokuta v zmysle rokovacieho poriadku 1 000 eur,“ objasnil po rokovaní výboru jeho predseda Juraj Blanár.

Zároveň priblížil, že sa v súčasnosti robia všetky administratívne úkony, aby bolo Matovičovi toto rozhodnutie oficiálne zaslané poštou. „Potom, ako si ho vyzdvihne, tak má povinnosť ospravedlniť sa na najbližšom rokovaní pléna,“ dodal predseda výboru.

Matovič ešte počas mimoriadnej schôdze o odvolaní premiéra vyhlásil, že koalícia si kupuje hlasy nezaradených poslancov parlamentu, ako je napríklad Peter Marček.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok