Matovič hovoril o kupovaní hlasov, začali voči nemu disciplinárku

TA3 TASR SITA
25.9.2019 14:33

Mandátový a imunitný výbor začal disciplinárne konanie voči poslancovi Igorovi Matovičovi. Dôvodom sú jeho výroky z 50. mimoriadnej schôdze parlamentu o tom, že si koalícia kupuje hlasy u nezaradeného poslanca Petra Marčeka. Predseda výboru Juraj Blanár to povedal po rokovaní výboru.

Matovič hovoril o kupovaní hlasov, začali voči nemu disciplinárku
SITA/Martin Medňanský

"Po zoznámení sa s výrokmi doručenými poslancami výbor skonštatoval, že začína disciplinárne konanie voči pánovi poslancovi Matovičovi," skonštatoval Blanár. Priblížil, že podnet výboru podali nezaradení poslanci Marček a Martina Šimkovičová.

Igor Matovič v reakcii uviedol, že pozvanie na rokovanie výboru prijme. „Budem sa brániť, keďže dôkazy sú na mojej strane, lenže koalícia má väčšinu vo výbore, takže to bude čisto politický proces z ich strany. Tým pádom neverím v spravodlivosť,“ povedal Matovič.

Výbor sa bude podľa jeho slov disciplinárnym konaním zaoberať aj na svojom ďalšom rokovaní, na ktoré pozvú obe strany. Dodal, že výbor by mal zasadať opäť počas októbrovej schôdze. Dovtedy ba mali mať obe strany konfliktu čas na prípravu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok