V Nice zabíjal Francúz. V registri trestov mal viacero záznamov

ČTK
15.7.2016 18:55

Vodičom kamióna, ktorý v Nice zabil 84 ľudí, bol 31-ročný Mohamed L. Bouhlel pôvodom z Tuniska. Skoršie informácie francúzskych médií na tlačovej konferencii potvrdil parížsky prokurátor François Molins. Medzi mŕtvymi je podľa neho desať detí.

V Nice zabíjal Francúz. V registri trestov mal viacero záznamov
Twitter/vozmichoacan

Pracoval ako vodič

Bouhlel sa narodil v roku 1985 v Tunisku, nejakú dobu ale žil vo Francúzsku, kde pracoval ako vodič. Bol rozvedený a mal tri deti. Na jeho bývalú manželku polícia uvalila vyšetrovaciu väzbu, uviedol Molins, ktorého úrad je zodpovedný za vyšetrovanie teroristických činov po celom Francúzsku.

Polícia o Francúzovi s tuniským pôvodom mala podľa prokurátora síce záznamy, predovšetkým pre násilné trestné činy a drobné krádeže, tajným službám bol ale neznámy. Nefiguruje ani v žiadnej z databáz evidujúcich radikálne zmýšľajúcich osôb. V marci bol odsúdený na podmienečný trest odňatia slobody za potýčku so zbraňou pri dopravnej nehode.

Kalašnikov i puška M16

Pri útoku atentátnik zabil 84 ľudí. Desať z obetí sú deti či neplnoletí. Bilancia ale podľa Molinsa môže rásť, lebo v kritickom stave je okolo 50 zranených. Dvadsaťpäť osôb je na prístrojoch na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Celkom zranenia utrpelo 202 osôb.

Predtým než Bouhlela polícia zastrelila, vystrelil on sám niekoľkokrát na troch policajtov, informoval Molins. V útočníkovo voze, ktorý si prenajal 11. júla a 13. júla ho mal vrátiť, policajti následne našli jednu automatickú zbraň a náboje a atrapy ďalších troch zbraní, napríklad kalašnikova či útočnej pušky M16.

Zaistili tiež mobilný telefón a osobné dokumenty, medzi ktorými bol napríklad vodičský preukaz alebo bankomatová karta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok