Slovensko: nová 76-ka či nové voľby?

TA3
8.1.2023 12:07

Veľa sa toho nezmenilo. Trištvrte roka koaličnej krízy síce prinieslo pád vlády a vysoké preferencie opozičných strán, stále však nevieme, čo bude ďalej s touto krajnou. O aktuálnej situácii v relácii V politike diskutovali Boris Kollár (Sme rodina) a Robert Fico (Smer-SD).

Za to sme sa však z SaS dozvedeli, že išlo o vopred premyslenú stratégiu, ktorej sme iba nerozumeli. A čo sme dosiahli? Áno, padla vláda a zbavili sme sa Matoviča v nej. To mu však nebráni pokračovať, ako hovoria jeho vlastní, v agresívnej komunikácii z parlamentných lavíc. No stále bez odpovede, či nás čakajú parlamentné voľby alebo nová vláda bez nich. A to všetko v čase, keď ekonómovia otvorene hovoria o tom ako Slovensko zaostáva.

Dobiehanie západnej Európy sa za ostatných 10 rokov spomalilo, sme 25 percent pod európskym priemerom. Trápia nás vysoké ceny, platy nestíhajú, neprichádzajú žiadne reformy, stagnuje nám podnikateľské prostredie, chýba nám kvalitné školstvo, výskum a inovácie sú nám cudzie. A čo je ešte horšie, túto republiku čoraz viac opúšťajú nadaní Slováci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok