Kolaps nemocníc definitívne zažehnaný? / Zodpovednosť za fungovanie štátu / Čo zostalo z tatranského tigra?

ta3
27.11.2022 12:33

Slovensku dochádza para. Kedysi tatranský tiger, neskôr krívajúca mačka. Dobiehanie západu sa totiž skončilo. Sme podpriemerní a Česi sa nám výrazne vzdiaľujú. Tak znie názov článku Denníka SME, ktorý opisuje ako Slovensko uviazlo v minulosti. Kedysi sme mali tretiu najvyššiu úroveň spomedzi postsovietskych krajín, dnes sme v celej Európskej únii tretí od konca. Trápia nás vysoké ceny potravín, energií, investície stagnujú, neprichádzajú žiadne reformy. Výskum a inovácie sú nám cudzie.

A čo je ešte horšie, túto republiku, čoraz viac opúšťajú nadaní Slováci. Tristotisíc Slovákov žije mimo našich hraníc. Navyše každý štvrtý študent študuje v zahraničí. Odchádzajú kvalitní a vzdelaní ľudia. Vďaka našej otvorenosti a pohostinnosti si migranti radšej vyberú iné krajiny ako Slovensko.

Niekedy sa musí človek normálne zamyslieť, ako horšie by sme na tom boli, keby sme nemali Európsku úniu. Jej peniaze, hodnoty a pravidlá. A hoci každý z nás asi tak tuší, kde by sme boli, povedzme to radšej takto: Keď štyri písmená ponecháte a trinásť pridáte, tak vám vyjde, vitajte V politike.

Témy: politika
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok