Čo pomôže Slovensku?

ta3
25.9.2022 12:26

Ani mesiac po definitívnom rozpade vládnej koalície nenachádza táto krajina pokoj. Vyspelé krajiny riešia boj proti kríze, pomoc firmám, zraniteľným skupinám občanov, už aj krajiny V4 sú ďalej. Poľsko má už druhú vlnu opatrení a model pomoci predstavilo už aj Česko. A my?

Politici na Slovensku riešia Matoviča a ako sa mu pomstiť odvolávaním, či bude nový minister školstva dostatočne konzervatívny, aby ochránil deti pred liberálnym zlom, útok poslankyne na druhú poslankyňu, či koketovanie s extrémistami, v koalícii tomu hovoria dobrý deal s tarabovcami a v Smere tomu hovoria spájanie sa proti vláde aj s diablom, ktorého kedysi nazývali pohrobkami fašistov.

Ale ako zastaviť výpovede lekárov, ako bude počas krízy vyzerať výučba na školách a univerzitách, ako bojovať proti ruskej propagande, akú podporu dostanú v energetickej kríze podniky či gastrosektor či aké účty za plyn a energie budú platiť ľudia napríklad v Nižnej na Orave, tak to vám nepovie nikto. Dámy a páni na kopci, v mene politického boja, naháňania percent pred voľbami či vymyslených kultúrno-etických vojen rozoštvávate túto krajinu namiesto pokoja po ťažkých covidových rokoch a pomoci. Môžete sa hanbiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok