O chalanov nemám obavy. Majú nastavenú hlavu, že svoju úlohu zvládnu, hovorí tréner hokejovej dvadsiatky Feneš

TA3
8.7.2022 15:09

Historický draft a s ním spojená ďalšia skvelá reklama pre slovenský hokej. To je téma, o ktorej sme sa rozprávali v Štúdiu TA3 s trénerom našej hokejovej dvadsiatky Ivanom Fenešom.

Traja hokejisti, ktorí boli draftovaní ako prví, prišlo hrať do reprezentácie do 18 rokov ako 15-roční. "Boli mentálne pripravení na hokej. Ich zručnosti boli na takej úrovni, že bez problémov zvládali ten level," vyhlásil Feneš. O Slafkovskom, Nemcovi aj Mešárovi hovoril veľmi pozitívne, podľa neho sa vždy snažili a sú to výnimoční hráči.

"Majú okolo seba dostatok ľudí, ktorí ich podporujú. Vedia, čo teraz robiť. Chalani majú hlavu nastavenú tak, že to zvládnu," povedal. To, že si Montrel vybral práve Slafkovského, je veľká pocta. Klub dal totiž prednosť Slovákovi pred Kanaďanom. "Vyšlo to úplne na jednotku pre Slovákov," dodal.

"Dlhodobo ukazovali, že majú svoju kvalitu. A to hlavne na ľade. To bol ten rozhodujúci faktor, čím zaujali a očarili tímy NHL," doplnil.

Chlapci by sa mohli objaviť už v budúcej sezóne NHL, no so 100-percentnou pravdepodobnosťou to nemožno povedať. "Tie procesy sú zdĺhavejšie. Pokým tímy zhodnotia, že sú na to pripravení po všetkých stránkach, tak určite tú šancu dostanú," myslí si Feneš.

Témy: TA3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok