Po Rusoch zostávajú trosky, mŕtve telá i znásilnené ženy. Príbehy z okupovaných oblastí sú hrôzostrašné, hovorí novinár

TA3
11.4.2022 15:32

Vojna na Ukrajine už trvá 47 dní. Dôsledky agresie ruských vojsk vidíme v priamom prenose. Vidíme však aj obdivuhodné odhodlanie Ukrajincov brániť svoju vlasť. To, ako vyzerá vojna z pohľadu obyvateľov vojnou zmietanej krajiny nám povedal novinár, redaktor ukrajinského rádia NV Bogdan Amosov.

"Tie situácie sú strašné. To, čo vidíme, je niečo neuveriteľné. Po Rusoch zostávajú nielen zničené domy, budovy, trosky, ale aj mnoho ľudí, ktorí prišli o život. Boli mučení a zabití, ženy znásilňované, deti mučené. Tie príbehy sú hrôzostrašné," hovorí ukrajinský novinár Bogdan Amosov. Podľa neho by sa dala súčasná situácia prirovnať k druhej svetovej vojne. "Takúto situáciu vidíme na územiach, ktoré boli okupované, ale nevieme, čo sa deje na ďalších. To, čo sme videli v Buči, je zrejme len špička ľadovca," dodal.

Novinár v rozhovore ďalej pokračoval s tým, že v Rusku nie je žiadna demokracia a to, čo Rusi šíria, sú len klamstvá. "Rusko opakuje históriu hitlerovského Nemecka. Zakaždým klamú," uviedol.

Nasledujúce týždne budú podľa neho ťažké, Putin sa bude snažiť o víťazstvo. Novinár si myslí, že sa budú snažiť niečo vymyslieť aspoň do 9. mája, ktorý je pre Rusov veľkým sviatkom. "Budú sa chcieť s niečím ukázať, tvrdiť, že oslobodili niektoré mestá. Vidíme ale, že sú zaseknutí a nedarí sa im postupovať ďalej," dodal Amosov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok