Ukrajinské jednotky v Mariupole sa pripravujú na poslednú bitku, dochádza im totiž munícia

TA3 TASR
11.4.2022 14:45

Ukrajinské jednotky brániace obliehané prístavné mesto Mariupol na juhu Ukrajiny v pondelok na sociálnej sieti Facebook uviedli, že sa pripravujú pravdepodobne na svoju "poslednú bitku".

"Dnes bude pravdepodobne posledná bitka, keďže nám dochádza munícia," uviedla 36. námorná brigáda ukrajinských ozbrojených síl v príspevku. Dodala, že pre niektorých z jej členov bude znamenať smrť a pre preživších zajatie, pretože sú obkľúčení ruskou armádou. Členovia brigády napísali, že pri obrane mesta robili "všetko možné aj nemožné". Informovala o tom agentúra AFP.

Ruská armáda informovala, že intenzívne boje v Mariupole sa sústreďujú na okolie železiarní Azovstaľ. Ukrajinské jednotky popisujú, že práve tu ich Rusi zatlačili, obkľúčili a snažia sa ich zničiť.

Ukrajinskí vojaci brániaci Mariupol tvrdia, že asi polovica námornej brigády je zranená, pechota bola zničená a v súčasnosti za ňu bojujú delostrelci, ale aj vodiči, kuchári či členovia orchestra.

Členovia námornej brigády sa zároveň sťažujú na slabú podporu zo strany vedenia ukrajinskej armády. "Nikto s nami už nechce komunikovať, odpísali nás," uvádzajú v príspevku.

Prístavné mesto Mariupol je dejiskom najintenzívnejších bojov od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. Mesto je v súčasnosti prakticky zrovnané so zemou, pri bojoch zahynuli tisícky civilistov, informuje AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok