Rodina herca Libezňuka ostala na Ukrajine, ženy nechceli opustiť mužov. Utekať do krytu je pre nich už bežné

TA3
11.3.2022 11:14

Situácia na Ukrajine sa mení už vyše dvoch týždne na takmer hodinovej báze. Napriek mnohým výzvam svetových lídrov Rusko vo vojenských aktivitách nepoľavuje a naďalej ohrozuje aj civilné obyvateľstvo. Ako vníma vývoj konfliktu priamo ukrajinský rodák a na Slovensku populárny herec Jevgenij Libezňuk?

Po tom, ako sa herec z médií dozvedel o ruskej invázii, volal svojej rodine, ktorá bola len pár desiatok kilometrov vzdialená od jedného z bombardovaných letísk, ale napriek tomu v relatívne pokojnej zóne. S rodinou sa dohodol, že sa stretnú na hraniciach, kdeľ ich vyzdvihne. Krajinu však nemohli opustiť jeho synovcovia ani švagor a ženy sa rozhodli radšej ostať s nimi.

"Mestečko, kde žijú moji rodičia, mama, sestra a jej rodina, je menšie, má 10-tisíc obyvateľov. Sestra hovorila, že teraz je tam 6 až 7-krát viac ľudí, tí prišli z východu krajiny," priblížil Libezňuk. Ukrajinci neutekajú len za hranice, ale aj v rámci svojej krajiny.

Do mesta, kde žije Libezňukova sestra prišlo toľko ľudí, že tamojšie potraviny už nestíhajú dopĺňať tovar. Navyše, ľudia sa snažia zásobiť a robia väčšie nákupy než bežne. "Nič strašné sa tam nedeje, ale situácia je veľmi zlá na psychiku," skonštatoval Libezňuk. Sstrašné je podľa neho aj to, že veci, ktoré sú pre nás desivé, sú už pre Ukrajincov bežné. Sú už naučení, že po signále sa utekajú skyť do krytu, deje sa to ako súčasť rutiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok