Štáb TA3 mapoval situáciu na Ukrajine. Sme s našou krajinou a nevzdáme sa, hovoria miestni

TA3
8.3.2022 18:27

Vojnový konflikt na Ukrajine neustále pokračuje. Hrôzy, ktoré sa spustili 24. februára začal okamžite pokrývať aj náš štáb televízie Ta3. Kameraman Tomáš Galamboš a redaktor Mario Porubec strávili v krajine 8 dní a dostali sa až ku Kyjevu. Ich dokument mapuje celú cestu a predovšetkým ponúka vzácne rozhovory s domácimi obyvateľmi. Tie naznačujú, aké sú nálady a postoje bežných Ukrajincov v tomto konflikte.

Nakrúcanie reportáží sprevádzali komplikácie. Domobrana obmedzovala natáčanie na uliciach. Redaktori boli okamžite hlásení polícii. Miestni obyvatelia už stratili dôveru, našli sa však aj takí, ktorí radi nášmu štábu pomohli.

"Začali sme v meste pripravovať sebaobranu, neskôr sme už videli dopadať rakety a tiež útoky na civilné objekty," hovorí novinárka z televízie UA Žitomir Elena Svobodniková.

Strach, neistota ale najmä obrovské odhodlanie prejavili všetci ľudia, s ktorými sa štáb TA3 na Ukrajine stretol. "My milujeme Ukrajinu, ľúbime naše tradície, chceme pomáhať našej armáde a aj to robíme," uviedla miestna obyvateľka.

Napriek obrovskej neistote, ktorá panuje na celom území Ukrajiny sa obyvatelia zhodujú v myšlienke zachovania svojej krajiny. "Putin sem prišiel a myslí si, že je to jeho zem, ale to tak nebude," hovorí miestny dôchodca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok