Ukrajinské správy z 3. marca

TA3
3.3.2022 19:42

Pozrite si Ukrajinské správy na TA3. Tieto správy sú určené najmä pre ukrajinských spoluobčanov, aby sa vedeli lepšie zorientovať a prispôsobiť životu na Slovensku, prípadne využiť rôzne pomocné aktivity na zmiernenie tejto neľahkej situácie.

V Ukrajinských správach z 3. marca nájdete tieto reportáže:

- Ukrajine pomáhajú aj univerzity

- Nadácia televízie TA3 ponúka pomoc

- Humanitárna organizácia v Bratislave

Більшість словацьких університетів пропонує програми підтримки для своїх українських студентів.

 Поступово будемо вас інформувати стосовно кожної програми. Розпочнемо із університету святих Кирила та Мефодія у Трнаві

Doc. PhDr. Ľudmila Čábyová, PhD.,  dekanka Fakulty masmediálnej komunikácie UCM Trnava

„Ми пропонуємо допомогу для наших українських студентів, які навчаються у нас на денній формі. Ми дуже швидко зібрали Кризовий штаб і вирішили як саме їм допоможемо, конкретніше: безкоштовний гуртожиток для студентів, стипендії у розмірі 300 євро, купони на безкоштовне харчування в університетських їдальнях. Також беремо до уваги, що ця ситуація є дуже складною, тому наразі є доступною безкоштовна психологічна допомога.“

 Зв’язатись із психологічним консультаційним центром можете за адресою poradna@ucm.sk

 Телевізійний фонд «ТА3» пропонує допомогу в особливості дітям-інвалідам та матерям з України. Заяви приймаються українською мовою

Igor Čekirda, riaditeľ pre externé vzťahy TA3

Ми допомагаємо дітям із широким спектром діагнозів. Це, наприклад, порушення опорно-рухового апарату, такі як моторика та рівновага. Але ми також можемо надати терапію у рамках психічного відновлення для матерів

 Події останніх днів зіткнули нас з образом агресії відносно цивільного населення України – в такі хвилини солідарність, людяність і гуманність вже не є нагодою, але зобов’язанням. 

Серед біженців з України є люди із особливими потребами за станом здоров’я. Саме їм фонд ТА3 хоче допомогти. Маємо багаторічний досвід у реабілітації пацієнтів в найкраще обладнаних центрах. Допомагаємо і дорослим, але передусім дітям із широким спектром діагнозів: вроджені та набуті захворювання. В більшості реабілітація спрямована на розлади опорно-рухового апарату, моторики, рівноваги або розвитку сенсорно-розумових здібностей.

Фонд ТА3 забезпечує терапії та вправи для дітей серед українських біженців, які актуально потребують такий реабілітаційний догляд. Одночасно беремо це і як можливість покращення психічного стану їх українських матерів.

Фонд ТА3 має змогу забезпечити таку високу професіональну медичну допомогу у співпраці із приватними реабілітаційними центрами та партнерськими організаціями.

 Свої заяви посилайте українською мовою на адресу: nadacia@ta3.com

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok