Ukrajinské správy z 2. marca

TA3
2.3.2022 18:30

Pozrite si Ukrajinské správy na TA3. Tieto správy sú určené najmä pre ukrajinských spoluobčanov, aby sa vedeli lepšie zorientovať a prispôsobiť životu na Slovensku, prípadne využiť rôzne pomocné aktivity na zmiernenie tejto neľahkej situácie.

V Ukrajinských správach z 2. marca nájdete tieto reportáže:

- Bezplatná verejná doprava pre Ukrajincov

- Hrozba obchodovania s ľuďmi, ktorí sú na úteku pred vojnou

- Kurz slovenského jazyka pre ľudí z Ukrajiny zdrama

Шановні співвітчизники, ці новини розроблені спеціально для вас, щоб ви мали можливість краще зорієнтуватися, адаптуватися до життя у Словаччині та використовувати різні допоміжні заходи, щоб полегшити цю складну ситуацію.

Ми будемо на телеканалі ТА3 для вас з понеділка по п’ятницю о 18:20. 

Міністерство внутрішніх справ Словацької Республіки застерігає від торговців людьми та привертає увагу до ризику цієї злочинної діяльності. Детальну інформацію можете знайти на веб-сайті Міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки та на кордоні в буклетах словацькою та українською мовами. Якщо сумніваєтеся, зв’яжіться з працівниками безкоштовної Національної гарячої лінії з питань торгівлі людьми за номером 0800 800 818. У разі загрози життю чи здоров’ю телефонуйте за номерами 112 або 158.

Відтепер громадяни України можуть безкоштовно подорожувати усіма видами транспорту в рамках Єдиної транспортної системи Братиславського краю: громадським транспортом Dopravný podnik Bratislava, автобусами регіонального сполучення ARRIVA Mobility Solutions, а також регіональними потягами Залізничної компанії Словаччини. Пасажирам достатньо пред'явити посвідчення особи або паспорт. У регіональних автобусах документи пред’являються водієві при посадці. У громадському транспорті Братислави та поїздах ZSSK вони пред’являються під час транспортного контролю.

З сьогоднішнього дня біженцям у Словаччині надається можливість вивчати словацьку мову безкоштовно. Лекції відбуватимуться двічі на тиждень: щосереди та п'ятниці о 16:30. На курси можете записатись на сторінці mssg.me/dana_slovak. Організаторка курсу – студентка кафедри журналістики та викладачка словацької мови Дана Горбунова.

Слава Украіні!

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok