Ideme s tým za ministrom? Nevydávam žiadne pokyny o tom, kto má čo robiť, tvrdí Mikulec

TA3
17.2.2022 09:06

Minister vnútra Roman Mikulec rozprával v Raňajkách na TA3 o tom, ako sa vlastne má, čomu sa venuje vo voľnom čase alebo ako ho zo snehu vyhrabal záchranársky pes. Nevyhol sa však ani vážnejším témam a komentoval aj podozrenia z ovplyvňovania vyšetrovania.

Opozícia s Robertom Ficom na čele iniciovala odvolávanie ministra vnútra, dôvodom je podozrenie z politického prepojenia na policajné vyšetrovanie. O Mikulcovi majú na mimoriadnej schôdzi rozhodnúť poslanci. "Hovorím rezolútne nie," zdôraznil Mikulec. Poprel, že by niekedy ovplyvňoval vyšetrovanie alebo sa stretával s vyšetrovateľmi. "Nevydávam žiadne pokyny o tom, kto má čo robiť," zopakoval.

Obvineniam čelí štvorica elitných vyšetrovateľov NAKA, pričom Generálna prokuratúra zmarila ich sťažnosť proti obvineniu, čím argumentuje práve Fico. V odposluchoch sa objavila aj veta "ideme s tým za ministrom". Mikulec tvrdí, že v tomto kontexte to zjavne mal byť on, argumentuje však tým, že Úrad špeciálnej prokuratúry vylúčil, že by k takému stretnutiu došlo. 

"Nestretol som sa so žiadnym prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry preto, aby mi dával nejaké CD-čka. Je pravdou, že som dostal oficiálnu informáciu z Úradu špeciálnej prokuratúry, lebo na to mám nárok, ktorá hovorila o určitých podozreniach z činnosti niektorých príslušníkov Úradu inšpekčnej služby a tieto informácie som odstúpil, tak ako vždy, relevantnému úradu," tvrdí minister.

"Nie je pravdou, že by niekto išiel za ministrom s nejakým CD-čkom, ale správu som dostal, to je faktom," zdôraznil Mikulec. To, že vyšetrovatelia spolupracujú s prokurátormi, je podľa neho prirodzené a vyplýva to zo zákona.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok