Povinné očkovanie je nepriechodné. Téma je zo stola aj pre medicínske dôvody, tvrdí Sulík

TA3
24.1.2022 09:09

V štúdiu Raňajok sme privítali podpredsedu vlády a ministra hospodárstva SR Richarda Sulíka. Rozprávali sme sa s ním o štátnom rozpočte, povinnom očkovaní, ale aj o pláne obnovy a udržateľnosti, či o vzťahu s Igorom Matovičom.

Opatrenia proti šíreniu koronavírusu je podľa Sulíka veľmi ťažké robiť jednotne, keďže je do nich zapojená celá štátna správa a desiatky ľudí. Sulík ocenil, že minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský rozšíril Konzílium odborníkov aj o ekonóma či sociológa. Víta, že návrhy opatrení už nebudú "len z jedného pohľadu" a očakáva "zvýšenie kvality výstupov". Minister zároveň očakáva, že rozhodovanie a diskusia zaberú viac času, keďže namiesto pôvodných siedmich expertov je v tíme vyše dvadsať ľudí.

Povinné očkovanie označil Sulík za politicky nepriechodné. "Táto téma je, myslím si, medzičasom zo stola. Je na to mnoho dôvodov, aj medicínskych, aj praktických, že by sa to nedalo zrealizovať, a tak ďalej," vymenoval minister. Zdôraznil, že povinné očkovanie by ešte viac rozštiepilo spoločnosť. "Naozaj tu netreba takéto dráždivé témy opakovane otvárať a trápiť tým ľudí," povedal. Krajiny, ktoré takúto povinnosť zaviedli, podľa neho majú "desaťtisíc ľudí na uliciach".

Testovanie zamestnancov jedenkrát týždenne je podľa Sulíka výsledkom kompromisu medzi zamestnávateľmi a epidemiológmi. Sulík si myslí, že tento systém funguje. "Začali sme s tým v decembri, pokračujeme v januári a čo bude vo februári vám ešte neviem povedať," vyjadril sa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok