Žiaci sa vracajú do školských lavíc. Aké opatrenia musia dodržiavať a čo museli zabezpečiť školy?

TA3
10.1.2022 08:26

Jednou z hlavných tém je návrat žiakov a študentov do škôl. Čo museli školy zabezpečiť po niekoľkých týždňoch, kedy boli zavreté? Aké opatrenia platia pre žiakov? O tejto téme sme sa rozprávali s prezidentkou združenia základných škôl Slovenska Alenou Petákovou.

Najviac práce malo na začiatku kalendárneho roka vedenie škôl, keďže nemalo prázdniny ako učitelia. Petáková priblížila, že riaditelia sledovali situáciu a platné opatrenia a dávali inštrukcie rodičom, kolegom aj ostatným školským zamestnancom. 

"Bolo treba zabezpečiť všetky služby, všetky rozdelenia. Ak otvárame ranný školský klub, ktorý niektorí rodičia zúfalo potrebujú, hlavne trebárs zdravotníci, museli sme zabezpečiť a predvídať, aby sme veľmi nemiešali skupiny detí," vysvetlila Petáková. Školy v predvečer otvorenia museli komunikovať aj s rodičmi, ktorým vyšiel doma pozitívny test.

Petáková zdôraznila, že vedenie škôl malo, ako už mnohokrát od začiatku školského roka, víkendy plné komunikácie s rodičmi, aby ďalší týždeň mohli otvoriť vyučovanie. "Sobota a nedeľa nie je nikdy voľná," zhrnula bývalá prezidentka združenia základných škôl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok