Naď: Všetci vojenskí lekári sú nasadení v boji proti pandémii, pomáhajú aj stovky vojakov

TA3
8.12.2021 09:13

V štúdiu TA3 sme privítali ministra obrany Jaroslava Naďa, ktorý priblížil situáciu v rezorte, pomoc vojakov v aktuálnej pandemickej situácii v porovnaní s predchádzajúcou vlnou a tiež pomoc vojenských lekárov v nemocniciach.

Podľa Naďa sa úloha armády oproti predošlým vlnám nezmenila, až na to, že teraz sa namiesto testovania sústredia na očkovanie. Zároveň je mnoho vojakov nasadených v nemocniciach. "K dnešnému dňu je to presne 596," spresnil minister. Väčšina, medzi 400 a 450, pomáha v nemocniciach, ostatní sú v regionálnych úradoch verejného zdravotníctva a v očkovacích centrách.

Naď informoval aj o nasadení vojenských lekárov. Rezort obrany podľa neho vyslal do nemocníc všetkých svojich lekárov, spolu ich je niekoľko desiatok.

"Rezort obrany pomáha, ako vie, a bude to robiť aj naďalej," uistil Naď. V minulosti armáda kontrolovala hranice a preverovala doklady o testovaní, momentálne však takéto opatrenia nie sú potrebné. "Dnes je situácia taká, že zahraničie nie je horšie, než situácia na Slovensku a situácia na Slovensku je veľakrát horšia, ako v zahraničí," vysvetlil minister. Poznamenal, že ostatné krajiny by sa skôr mali chrániť pred nami.

"Môžem povedať, že každým dňom sa situácia zlepšuje, z hľadiska počtu nakazených, takže verím, že sa to prejaví čoskoro aj v nemocniciach a že to bude lepšie," vyjadril sa Naď. Doplnil, že dôležitou úlohou vojakov v nemocniciach je aj ochrana lekárov a zdravotníkov. "Žiaľ, aj takých ľudí máme, ktorí sa im vyhrážajú, ktorí na nich útočia," komentoval situáciu. Útoky na lekárov či vedcov označil za absolútne neprijateľné. "Verím, že Policajný zbor a orgány činné v trestnom konaní sa vysporiadajú s týmito ľuďmi tak, ako majú," povedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok