Vakcína naďalej zaručuje slobodné cestovanie, horšie je to pre nezaočkovaných

TA3
18.11.2021 09:07

V Raňajkách sme privítali štátneho tajomníka ministerstva zahraničných vecí Martina Klusa, ktorý informoval o pandemických opatreniach a cestovaní v Európe, ale aj o situácii na poľsko-bieloruských hraniciach.

"Napriek zhoršujúcej sa situácii naprieč celou Európskou úniou, špeciálne v našom stredoeurópskom priestore, nie sú zatiaľ avizované žiadne zásadnejšie reštrikcie pre zaočkovaných," informovoval Klus. Ľudia, ktorí majú doklad o kompletnom zaočkovaní, sa teda môžu cez hranice pohybovať relatívne slobodne.

"Horšie je to v prípade nezaočkovaných, tam dochádza k výraznejším reštrikciám," doplnil Klus. Najnovšie ide o sprísňovanie podmienok pre cestujúcich do Rakúska či do Nemecka.

Veľmi vážnou témou je tretia očkovacia dávka. Podľa Klusa iniciovalo diskusiu o zohľadnení tretej vakcíny práve Slovensko. "Do dnes očakávame, že sa nám 26 členských krajín vyjadrí," spresnil Klus. Rakúsko pritom už deklarovalo, že bude akceptovať európsky covidový certifikát s platnosťou len na deväť mesiacov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok