Radičová v TA3: Časť slovenskej populácie je agresívna, ale nie je to hlavný prúd

TA3
16.11.2021 09:04

O Novembri 1989, ale aj o súčasnej dobe a polarizácii v spoločnosti sme sa v štúdiu TA3 rozprávali s profesorkou sociológie a bývalou predsedníčkou vlády Ivetou Radičovou.

Na študentskom pochode v roku 1989, o ktorom sme sa rozprávali aj v našom rannom vysielaní, bola aj Iveta Radičová. "Bol to zvláštny a netradičný zážitok," opísala spomienku na revolučný november. Vo svete sa podľa nej odvtedy udiali veľké zmeny. "Ľudia majú strach o zdravie i svojich blízkych, do toho vstupuje zlyhanie politikov," uviedla s tým, že mnohí sa nevedia zorientovať v množstve informácií.


"Časť populácie prejavuje agresívne správanie sa, ale to nie je hlavný prúd v spoločnosti, sú len veľmi hluční," opísala Radičová aktuálnu atmosféru na Slovensku v súvislosti s pandémiou.

"Otvorili sme Pandorinu skrinku, všetko je dovolené a zamieňame to so slobodou," uviedla s tým, že k ľudským právam patrí nielen sloboda slova, ale aj právo na život a zdravie. Podľa nej veľkú zodpovednosť za aktuálne dianie nesú aj politici.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok