Kryptomeny sú čoraz populárnejšie, viete však, ako vôbec fungujú?

TA3
4.11.2021 09:01

Kryptomeny zažívajú v posledných mesiacoch raketový rast. Oplatí sa ale z dlhodobejšieho hľadiska investovať napríklad do bitcoinu? O tom už viac povedala Lenka Buchláková s Jakubom Kraľovanským, obchodníkom s kryptomenami.

Sociálna sieť Twitter umožnila svojím užívateľom posielať si medzi sebou bitcoin. Ide o prelomový krok v oblasti kryptomien, ktorých je už dnes celkovo 6-tisíc. Najznámejšou je však práve bitcoin. Prečo je to tak? "Vznikol ako prvý a je decentralizovaný. Nepatrí žiadnej vláde ani štátu," spresnil Jakub Kraľovanský.

Ako však začať s investovaním do kryptomien? "Dohľadajte si najprv nejaké informácie. Existujú už rôzne kryptozmenárne, kde sa dá platiť kartou i bankovým prevodom. Potom sa dajú nakúpiť bitcoiny," vysvetlil Kraľovanský s tým, že najprv by si to ale naštudoval a poskúšal, aby človek vedel, do čoho ide. "Zo začiatku odporúčam investovať menej, dá sa už od jedného do piatich eur," dodal.

Upozornil aj na podvodníkov, ktorých je už teraz veľké množstvo. "Vznikajú firmy, ktoré lákajú na veľké percentá," uviedol Kraľovanský. Ako spoľahlivú zmenáren uviedol napríklad Binance, ktorá je podľa neho overená. Za mnohými menšími firmami sa naopak skrývajú podvody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok