Milan Lasica napísal množstvo textov, ktoré neboli zhudobnené. Nový album je na ceste

TA3
28.10.2021 09:10

Minulý rok začal vznikať album s doteraz nezhudobnenými textami Milana Lasicu zo zbierky Bolo nás jedenásť. Skladby spievajú blízki spolupracovníci, herci i speváci. Vzniklo tak deväť originálnych žánrovo rôznorodých skladieb, ktoré spievajú osobnosti ako Milan Kňažko, Zuzana Kronerová či Marián Čekovský. Autorsky sa na albume podieľali Marek Mečiar, Michal Kovalčík, Janek Ledecký a Ľuboš Ďurech.

V čase prísnych pandemických opatrení mali hudobníci viac času a jeden večer sa rozhodli bližšie pozrieť na knihu Bolo nás jedenásť a preskúmať, či nejaký text nie je voľný, vysvetlil hudobník a producent Michal Kovalčík. A kedže sa im podarilo objaviť viacero textov, ktoré ešte nikto nezhudobnil, rozhodli sa, že sa do toho pustia sami. "Ja som tie texty rozdelil medzi kamarátov a jedným z nich bol aj Janek," povedal Kovalčík. 

Minulé leto, keď bolo zhudobnených asi päť skladieb, Lasica si prišiel vypočuť demo verzie. Podľa Kovalčíka len sucho zhodnotil, že sa mu to páči a môžu ďalej pokračovať v práci.

"Pre mňa Milan Lasica ostane jedným z idolov," vyjadril sa hudobník Janek Ledecký. Keď prišla výzva podieľať sa na albume s Lasicovými skladbami, okamžite súhlasil a pustil sa do skladania hudby. "Čo si budeme hovoriť, na tie texty sa to píše samo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok